Isabelle vindt echte ‘message in a bottle’: “Liefste mama, alweer een jaar zonder jou is verstreken”

© (Foto BB)
© (Foto BB)
Redactie KW

De Londerzeelse Isabelle E. (40) heeft woensdagmorgen een straffe vondst gedaan op het strand van De Panne. Toen ze vuilnis aan het rapen was, viel haar oog op een pillenflesje.

“Ik had het bijna weggegooid, maar besloot toch maar eens te kijken. Het blijkt om een echte ‘message in a bottle’ te gaan”, getuigt ze. “Maar het was wellicht niet de bedoeling dat iemand dit ooit zou lezen. De schrijfster richtte de brief aan haar overleden moeder.”

Isabelle heeft een tweede verblijf in De Panne en gaat geregeld op het strand wandelen. Ze walgt van milieuvervuiling en neemt vaak dan ook een afvalzak mee. “Wat ik op het strand vind, gaat in de zak en vervolgens in de vuilnisbak”, vertelt ze. Ze had al heel wat scheepstouw, plastic, een gloeilamp, bierflesjes en zelfs aangespoelde kogelhulzen opgeraapt. En dus stootte ze ook op het pillenflesje. “Ik durfde het eerst niet te openen en dacht dat er misschien slechte pillen in zouden zitten. Maar mijn nieuwsgierigheid overwon. Er kwam meteen een sterke parfumgeur uit”, gaat Isabelle verder.

Verschrikkelijk jaar door covid

Ze vond een Engelse brief van twee bladzijden lang die geparfumeerd werd, alsook enkele keitjes en een bloem. “Moederdag, 14 maart 2021. Liefste mama, een nieuw jaar zonder jou is alweer voorbij. Ik mis je nog steeds heel erg veel. Het is een verschrikkelijk jaar door covid”, begint de brief, maar dan vertaald uit het Engels. Isabelle heeft het er moeilijk mee om de rest van de inhoud bekend te maken.

Hechte band met moeder

“De vrouw die de brief schrijft, richt zich rechtstreeks aan haar overleden moeder. Ze praat over wat corona allemaal teweeg heeft gebracht en dat ze het moeilijk heeft met het feit dat ze niemand mag knuffelen. Er staan heel erg persoonlijke zaken in, onder meer over haarzelf en dat van haar familie en kinderen. Het lijken dingen die ze sowieso in volle vertrouwen aan haar moeder had willen vertellen. Ik merk dat ze een enorm hechte band hadden. Ik voel me er zelf niet zo goed over dat ik het helemaal gelezen heb, want dit was niet voor mij bestemd”, aldus Isabelle.

“Ik vermoed dat de schrijfster elk jaar opnieuw met Moederdag (in Engeland is dat op 14 maart, red.) een flesje met boodschap aan haar moeder in zee gooit, niet met de bedoeling dat iemand het zou lezen. Wellicht heeft ze de keitjes erin gestopt om het flesje naar de eeuwigheid te doen zinken, maar waren ze niet zwaar genoeg. Ik sta er wel van versteld dat het flesje, dat dus hoogstwaarschijnlijk in Engeland in zee is gegooid, na drie weken al aanspoelt aan onze kust. Het grijpt me hoe dan ook aan”, besluit Isabelle.

(BB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.