Isabelle Janssens volgt Ciska Philips op als directeur van GO! atheneum

Isabelle Janssens (l) en Ciska Philips willen nauw samenwerken binnen de scholengroep. © JS
Redactie KW

Go! atheneum Avelgem heeft een nieuwe directrice. Isabelle Janssens volgt er Ciska Philips op. Die laatste neemt de plaats in van Dirk Moulart als algemeen directeur van de GO! Scholengroep Vlaamse Ardennen. “Beleid voer je samen, niet vanuit je ivoren toren”

Uit zeven kandidaten kwam Isabelle Janssens (46) naar voren als beste leerling van de klas. Ze had ervaring in het directiemilieu en werkte eerder al als adviseur bij de pedagogische begeleidingsdienst van de Scholengroep Go! Nu neemt ze dus opnieuw een directeursfunctie op. Willem Vandenhaute blijft directeur van de middenschool. “Een logische stap”, vindt Isabelle. “Ik wilde opnieuw in het praktijkveld staan. Bovendien wist ik dat Ciska open staat voor samenwerking en transparantie: dat trok me aan.”

Ciska Philips (45), die afzwaait als directeur van het Atheneum, zet een stap hogerop en zal de Scholengroep voorzitten. Ze wil een andere koers varen dan haar voorganger. “Geen kwaad woord over Dirk Moulart, hij heeft het puik gedaan. Maar de Scholengroep moet blijven groeien. Dat kan alleen als je nauw samenwerkt met alle directeurs. Beleid voer je samen, en niet vanuit je ivoren toren. Top-down werkt dus niet, want de kennis over de gang van zaken zit nu eenmaal bij je basis. Er zal open gecommuniceerd worden over budget en infrastructuur.”

andere richtlijnen

Volgende week dinsdag gaan de schooldeuren opnieuw open. “We zijn goed voorbereid”, weet Isabelle. “We hebben alles doorgesproken. We starten op code geel en volgen de richtlijnen van de overheid.”

“Er komen uiteraard veel praktische vragen vanuit de hoek van de leerkrachten”, pikt Ciska in. “Hoe ze groepswerken moeten organiseren, hoe de pauze in elkaar zit. Met de Scholengroep staan we in nauw contact met alle gemeentes waar we aanwezig zijn. Dat er lokaal soms andere richtlijnen volgen, is onvermijdelijk. Oudenaarde en Ronse functioneren immers anders dan het landelijke Spiere-Helkijn.” (JS)