Isabelle en Rocky organiseren Sinterklaasfeest voor kansarmen

Isabelle Folens en Rocky Adyns organiseren op zondag 5 december een Sinterklaasfeest voor kansarmen. (foto Frank) © Frank Meurisse
Redactie KW

Sinterklaas en Piet zijn binnenkort weer in ons land en daar kijken heel wat kinderen nu al naar uit. Isabelle Folens en Rocky Adijns willen ervoor zorgen dat het kinderfeest ook voor de kansarmen onvergetelijk zal zijn. Ze zamelen volop speelgoed en snoepgoed in. Wie nog een bijdrage wil doen of wil helpen, is meer dan welkom.

Isabelle Folens en Rocky Adijns uit de Bellevuestraat trekken zich het welzijn van hun medemens heel erg aan. Met Belles Hulpwinkeltje richtten ze bijna een jaar geleden een eigen hulpproject op waarbij ze mensen die het financieel moeilijk hebben proberen te helpen waar ze kunnen. “We proberen kansarmen te helpen met goederen en andere spullen die ze kunnen gebruiken. Dat zijn etenswaren, maar ook kleren en huishoudspullen zijn zeker welkom voor die mensen. Er is veel armoede, ook in Izegem, maar daar kunnen we met zijn allen iets aan doen”, oppert het koppel.

Sinterklaaspakketjes

Armoede treft iedereen, maar kinderen zijn vaak een erg kwetsbaar slachtoffer. “Pasen, Sinterklaas en Kerstmis zijn heel gezellige feesten en daar genieten de kinderen vaak van mee. Maar als het moeilijk is voor mama en papa om de eindjes aan elkaar te knopen, dan zijn de kinderen daar vaak het slachtoffer van. Daar willen wij iets aan doen. We willen een verschil maken.” Op zondag 5 december organiseren Isabelle en Rocky een kinderfeest voor de mensen die het niet breed hebben en dat op een locatie in Izegem zelf.

“We hadden met Pasen al onze paasactie, maar nu willen we ook Sinterklaas uitgebreid vieren met onze mensen. We maken opnieuw leuke pakketjes die Sint en Piet dan aan de kinderen uitdelen. In elk pakketje zit een beetje van alles. Dat is uiteraard speelgoed, maar ook snoepgoed en ander lekkers hoort bij het feest van de goedheilig man”, weet Rocky. “Bedoeling is dat Sinterklaas en zijn Pieten de pakketjes zelf overhandigen aan de kindjes en dat op zondag 5 december. Gezinnen die hiervoor in aanmerking komen, kunnen hun kindjes inschrijven. We legden de leeftijdsgrens op 10 jaar.”

Blije gezichten

Isabelle en Rocky zijn nog volop op zoek naar sponsors en gulle gevers. “We zoeken natuurlijk allerlei speelgoed, maar ook chocolade en ander snoepgoed is meer dan welkom”, legt Isabelle uit. “De kindjes krijgen op de dag zelf heerlijke pannenkoeken en chocolademelk en ook daarvoor zoeken we sponsors en giften. We hebben al heel wat verzameld intussen. Er kan altijd meer bij, want het aantal ingeschreven kinderen groeit aan. Voor Sint en Piet zijn kostuums die we kunnen gebruiken zeker ook nog welkom, zodat zij er piekfijn uitzien.”

Het koppel steekt heel wat werk en organisatie in het Sinterklaasfeest. “Het is natuurlijk een groot karwei om alles samen te krijgen, daar pakketjes van te maken en dan ook een zaal aan te kleden. Er kruipen heel wat uurtjes voorbereiding in, maar we weten intussen waarvoor we het doen. De blije gezichtjes van de kinderen zijn echt onbetaalbaar. De gezinnen doen hun uiterste best om rond te komen en hun kroost alles te geven, maar het is altijd leuk om eens een extraatje te krijgen.” (MV)

Wie wil helpen kan contact opnemen met Isabelle en Rocky via Facebook. Alle giften zijn meer dan welkom.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.