Isabelle Delarue zorgt voor vrouwelijke toets bij Veloclub Ruiselede Sportief

Isabelle Delarue. © foto RV
Redactie KW

De wielersport is niet langer een exclusief gebeuren voor mannen. Die trend zet zich door in het organisatiecomité van Veloclub Ruiselede Sportief. De inbreng van Isabelle Delarue zorgt voor veel creativiteit, het gebruik van de sociale media en zoveel meer nieuwe effecten.

Isabelle Delarue is gehuwd met Kris Spiesschaert en de mama van Jorik en Bo. Ze werkt in een administratieve functie bij Engie Electrabel in Brussel, Kris is docent aan Syntra Oost-Vlaanderen. Ze houden van een stevige fietstocht in de regio en Kris – in zijn jeugdjaren een niet onverdienstelijk renner – is jurylid bij Cycling Vlaanderen. De intrede van Isabelle in het Ruiseleedse fietscomité is een zegen. Ze zorgt voor een maximaal gebruik van de modernste tools en is een verademing voor de cohesie binnen het bestuur. Dat omvat Paul Derudder als voorzitter, Johan Van Simaeys als penningmeester, Isabelle als secretaris, haar man Kris als actief en inspirerend bestuurslid en Frans Debouck.

Heel wat aspecten en onbewandelde domeinen worden voortaan het voorwerp van nieuwe realisaties. De lumineuze concepten, de praktische aanpak, het aanwenden van beschikbare middelen… allemaal door de inventiviteit en de aanpak van Isabelle. Haar stempel op het koersgebeuren in het Molendorp is niet miniem, wel trendsettend en bewonderenswaardig. “Het organiseren is teamwork en daarvoor zijn we in gesprek met nieuwe kandidaat-leden. De instroom van suggesties is de basis, na overleg en toetsing aan de haalbaarheid. Het comité legde steeds verdienstelijk werk af, dat betwijfelt niemand. Nieuwe aspecten vervolledigen het plaatje op weg naar succes”, zegt Isabelle.

Primeur

Voor 2020 staan maar liefst negen koersen op het programma. “Koken kost geld en daarom luidt mijn devies ook dat we maximaal moeten inzetten op betaalbaarheid en tegelijk ook volks sociaal amusement”, zegt Isabelle. De vrouwelijke touch vertaalt zich in veel visueel merkbare kantjes. De fraai opgezette zaal voor het jaarlijks eetfestijn met duidelijk drukwerk voor de bezoekers, drankverkoop in tentjes langs het parcours, het maximaal gebruik van sociale media voor promotie… “Voor dit jaar lanceren we een primeur. We maken een brochure voor de negen wedstrijden van het jaar, met adverteerders, leuke weetjes, grappige koersgerelateerde feiten en een summiere terugblik op de 80-jarige geschiedenis van de club. Ik bak heel wat taarten om te verkopen langs het parcours en voor de medewerkers aan de jurytafel.”

“Als secretaris fungeer ik als tussenstation met de gemeente, de politie, de drankenverkoop en met voorzitter Paul gaan we de sponsors bezoeken. Vorig jaar pakten we op paasmaandag uit met een primeur, die dankzij het zonnig weer een weergaloos succes werd. Dat was de parochianenkoers met 40 starters en de gentlemenkoers voor wielertoeristen – met meer dan 50 renners – in een soort van criterium. De Vlaming draagt van oudsher koers in zijn hart. Dat gegeven moeten we verruimen via het parcours. Meer mensen laten genieten van de koers aan hun voordeur. Het sociale aspect optimaliseren is ons mantra. Daarom ook dit jaar een ‘nieuw’ parcours langs de Poekestraat en de Kapellestraat, pal in het centrum. De koers moet een feest zijn in het dorpscentrum, waar de meeste woningen staan.”

Een druk koersjaar

Het jaarlijks eetfestijn gaat vanaf dit jaar door op een zondagnamiddag. Omdat de ervaring leert dat het publiek daar de voorkeur aan geeft. “We organiseren dat eetfestijn op zondag 29 maart in zaal Spel en Sport aan de Tieltstraat in de vroege namiddag. Op een groot scherm kunnen de wielerfans dan de klassieker Gent-Wevelgem volgen. Het nieuwe koersgebeuren op paasmaandag vorig jaar was super en dat kan dus niet zonder een vervolg blijven.”

13 april wordt een fietsfeest in het dorp met drie wedstrijden. De koers voor G-sporters, mensen met een fysieke of mentale beperking, over een gesloten parcours in het centrum over 40 minuten. Een soort van criterium in Vlaanderen met tien manches. Ruiselede is de enige in West-Vlaanderen. Daarna de koers voor parochianen en sporters uit de randgemeentes, de funwedstrijd. De derde van het trio is de koers voor gentlemen, een criterium voor de wielertoeristen met veel kilometers en ervaring op de teller. De koersminnende bevolking zal gretig en maximaal genieten vlak voor hun voordeur.”

“Ook de koersnamiddag van 7 juni – de kleine kermis hier – krijgt een primeur. Met een heuse retrokoers voor de sfeer, de nostalgie en het visueel verrukkelijk spektakel. Met enkele prijzen voor bijvoorbeeld de meest authentieke ‘gammele’ tweewieler, de grappigste outfit of wie de sfeer van de jaren stilletjes het best benadert of parodieert.” (RV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier