Isabelle Beernaert brengt ‘Laat me’ in Schouwburg Kortrijk

© Daniel Borst
Redactie KW

Op vrijdag 31 januari brengt het gezelschap van choreografe Isabelle Beernaert een extra voorstelling van haar tiende project ‘Laat me’ in Schouwburg Kortrijk. Het project is gebaseerd op ‘Laat me’ van Ramses Shaffy en doorspekt met Nederlandstalige songs.

“Mijn adagium ‘Laat me, laat me nu mijn eigen gang maar gaan’, ben ik niet vergeten. Bij die zin hoort ook nog ‘ik heb het altijd zo gedaan’. Die zin is op mijn lijf gegoten en past in mijn huidige filosofie. Ik wilde daar iets mee doen en dan kom je natuurlijk terecht bij het nummer van Ramses Shaffy. Ik ben dan verder op zoek gegaan naar Nederlandstalige nummers met inhoud. Het moest spontaan gebeuren en geen cerebrale keuze zijn: instinctief, uit de onderbuik en uit het hart, niet uit het hoofd”, duidt Isabelle.

Als kind naar balletschool

Choreografe en danseres Isabelle Beernaert is in Kortrijk geboren en woont in Kluisbergen. “Ik vind er rust in mijn heel drukke leven. Ik heb die rust bewust opgezocht na een moeilijke periode”, aldus Isabelle, die op achtjarige leeftijd alleen naar de Koninklijke Balletschool van Antwerpen trok en er op internaat zat. “Ik heb toen mijn passie gevolgd.”

Toen ze 13 was, wist Isabelle dat ze choreografe wilde worden. “Ik was daar heilig van overtuigd.” Zo geschiedde ook en ze haalde volle zalen van Antwerpen tot Amsterdam. Ze won in 2011 het dansprogramma The Ultimate Dance Battle en scoorde nadien met choreografieën voor het VTM-programma So You Think You Can Dance. Sinds 2010 brengt ze elk jaar een eigen dansproductie in de zalen. Nu is Isabelle toe aan haar tiende productie in negen jaar tijd. Op vrijdag 31 januari brengt ze voor de tweede keer haar nieuwste productie onder de noemer ‘Laat me’ in Schouwburg Kortrijk. “Een theater is de meest magische plaats op de wereld. Het maakt het de choreograaf mogelijk om choreografie, belichting en podium te combineren en door middel van dans een verhaal te creëren. Dans is de taal van de ziel.” (PVH)

De voorstelling op vrijdag 31 januari begint om 20.30 uur. Reserveren kan via www.ticketmaster.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier