Isabel uit Roeselare waagt kans in Boer zkt Vrouw dankzij haar dochter

In het VTM-programma ‘Boer zkt Vrouw – de wereld rond’ zijn vier boeren en een boerin op zoek naar de liefde van hun leven. Een van hen is suikerrietboer Etienne die een bedrijf in Kaapverdië uitbouwde. Na heel wat brieven gelezen te hebben en verschillende (speed)dates heeft hij zijn drie favorieten gekozen. Een van hen is Isabel uit Roeselare.

Van links naar rechts zien we Sabine (42 – Vilvoorde), Isabel (49 – Roeselare), boer Etienne en Rebecca (46 – Keerbergen). (foto VTM) © (foto VTM)

Isabel Caesens (49) woont sinds haar echtscheiding in 2013 in Roeselare, maar werkt in Harelbeke waar ze administratief medewerkster is bij de Vrije Basisscholen. Vicky en Jeroen zijn haar twee kinderen. Ze heeft zich eerder toevallig ingeschreven voor ‘Boer zkt vrouw – de wereld rond’. “Ik ken het programma, maar had er eigenlijk nog nooit naar gekeken. Ik kijk niet zoveel tv en ben eerder een muziekliefhebber. Het was mijn dochter die enkele maanden geleden het voorstellingsfilmpje te zien kreeg. Ze was meteen getriggerd door boer Etienne, die volgens haar perfect bij mij paste. Toen ik zijn filmpje te zien kreeg, kon ik niet anders dan haar gelijk geven. Hij heeft iets dubbel in zich. Hij heeft al heel veel bereikt in zijn leven, maar dat zie je niet aan hem. Hij blijft de eenvoud zelve. En hoewel hij vol dynamiek zit, straalt hij veel rust uit. Ik ben zelf een uitbundig iemand en heb iemand nodig die me tot rust brengt. Hij is bovendien heel zorgzaam, een schat van een mens.”

Enthousiaste dames

“Ik besloot om mijn kans te wagen en een brief te schrijven. Niet gemakkelijk natuurlijk, want je wil een goede indruk maken. De productie had me verteld wanneer alle briefschrijfsters ongeveer een seintje zouden krijgen. Toen ik die dag nog niets had gehoord , vermoedde ik dat het avontuur voor mij eindigde. Even later kwam dan toch het verlossende telefoontje. Toen ik uitgenodigd werd voor de speeddate gaf dat een heel fijn gevoel, het voelde aan als een ontlading”, vertelt Isabel. “Ik was een van de tien vrouwen die door Etienne werd uitgenodigd voor een speeddate. Ik ben daar naartoe gegaan zonder grote verwachtingen, maar wel met de intentie om Etienne wat beter te leren kennen. Ik ben in een groep van tien enthousiaste dames beland waarbij we elkaar niet als concurrentie zagen. We hebben een fijne dag gehad. Al merkte je naar het einde toe dat de spanning wel wat steeg. We wilden allemaal mee met boer Etienne. De speeddate zelf was erg tof, Etienne gaf me een erg goed gevoel.”

Die speeddate was een succes. Isabel behoorde tot de vijf laatste dames die met de suikerrietboer op date mochten. Die verliep bijzonder goed en uiteindelijk werd ze gekozen om samen met twee andere dames mee te gaan naar Kaapverdië. “Bedoeling is dat we daar zien hoe Etienne woont en werkt en hem natuurlijk nog beter leren kennen. De klik was er natuurlijk wel al en dat gaf een fijn gevoel. Het contact met de twee andere dames was erg goed, ook al hadden we allemaal hetzelfde doel: het hart van Etienne veroveren. Ik heb mijn uiterste best gedaan en dan kan je alleen maar hopen dat de vonk overslaat. Is dat niet zo, dan kun je daar niet veel aan doen. Ik heb tenminste geprobeerd.”

Toffe ervaring

Hoe het afloopt voor Isabel krijgen we de komende weken te zien in Boer zkt Vrouw – de wereld rond. “Ik heb alvast geen spijt dat ik me ingeschreven heb. Het was een toffe ervaring van begin tot einde. Het programma is niet op zoek naar sensatie, maar wil oprecht goede televisie maken. De crew was ook fantastisch om mee te werken. Ze stelden je op het gemak, waardoor je automatisch meer ontspannen en naturel bent. De beelden op tv kloppen ook. Ze tonen de deelnemers zoals ze echt zijn.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.