Irene Vanhavermaet vierde haar 101ste verjaardag

De 101-jarige Irene Vanhavermaet, samen met zoon Luc, schoondochter en kleinzoon.© (Foto FRO)
De 101-jarige Irene Vanhavermaet, samen met zoon Luc, schoondochter en kleinzoon.© (Foto FRO)
Redactie KW

Woensdag 23 juni mocht Irene Vanhavermaet haar verjaardag vieren, samen met haar zoon Luc, schoondochter Patricia en haar kleinzoon Patrick. Het was niet zomaar een verjaardag. Irene is 101, precies een eeuw plus 1.

Uiteraard kreeg ze bij deze gelegenheid ook bezoek van Burgemeester Tommelein en de schepen voor Burgerlijke Zaken, Hina Batthi. De burgemeester kwam de brief en de bloemen van de Koning overhandigen. De Schepen overhandigde een tinnen ereschaal, met de naam van Irene erin gegraveerd.

Irene Vanhavermaet werd geboren op 23 juni 1920 in Sint-Truiden. Ze was gehuwd met Paul Van Coolput, die in 1976 overleed. Irene en Paul hebben vier kinderen, twee dochters en twee zonen. Ze zijn de grootouders van vijf kleinkinderen en hebben ook vijf achterkleinkinderen.

“Eerst woonden we in Sint-Truiden, maar dan zijn we verhuisd naar Ninove, waar mijn man een grote drukkerij uitbaatte”, vertelt Irene. “Enkele jaren na het overlijden van mijn man, ben ik naar Oostende komen wonen, in de Koningstraat. Ik heb zelf nooit een beroep uitgeoefend, maar ik was wel leergierig. Ik was altijd bezig met van alles. Dat is mijn geheim om oud te worden. Ik kookte graag, kon goed naaien, las graag boeken. Omdat ik een dochter heb die in Mallorca woont met onze kleinkinderen, heb ik op rijpere leeftijd nog Spaans geleerd en ik spreek ook vloeiend Frans. Thuis heb ik me nooit verveeld. Ik volg het nieuws op de voet via de radio en TV. Met de dagelijkse hulp van de familiehulp kan ik nog altijd zelfstandig in mijn appartement blijven wonen, goed mijn plan trekken en mijn eigen potje koken. Je wordt niet elke dag 101 jaar. Ik zal, er samen met mijn zoon Luc, mijn schoondochter Patricia en één van mijn kleinzonen, Patrick, een wijntje of een glaasje champagne op drinken. De burgemeester was hier een jaar geleden ook. We hebben al afgesproken voor volgend jaar, zelfde datum, zelfde plaats!”, glundert de kranige jarige. (FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier