Inzegening van gloednieuw altaar en digitaal orgel op kermiszondag

De Onze Lieve Vrouwekerk beschikt over een gloednieuw altaar dat op kermiszondag wordt ingezegend. © ZB
Redactie KW

Op kermiszondag 6 september krijgt de misviering in de Zonnebeekse Onze Lieve Vrouwkerk extra belangstelling. Deken Roland Hemeryck van Ieper zal er voorgaan in de eucharistieviering. “In deze viering zullen het nieuwe altaar en het digitaal orgel ingezegend worden”, zegt voorzitter van de kerkfabriek Frans Decloedt.

“Het orgel zal worden ingespeeld door Benjamin Luyckx, organist van de kathedraal in Ieper. Onder zijn leiding als koorleider zal het Sint-Niklaasmannenkoor van Ieper de viering meerstemmig opluisteren met Roland Gille aan het orgel”, legt Frans Decloedt, voorzitter van de kerkfabriek, uit.

Dubbele vormselviering

“Net als vorig jaar wordt het iets om naar uit te kijken. Iedereen die met onze mooie kerk begaan is, is heel gelukkig om weer een eredienst in onze eigen kerk te kunnen beleven. Hoogtepunten zullen wellicht de eerstecommunieviering op 20 september en de dubbele vormselviering op 25 oktober worden. We kijken er ook naar uit om verder in de toekomst mee te kunnen werken aan exposities, zoals de Huib Hostetentoonstelling nu. Samenwerking met andere activiteiten zoals ‘de nacht van de geschiedenis’ in oktober stond gepland maar werd recent geannuleerd. We duimen wel dat de ‘theaterwandeling Sint Maarten’ begin november wel kan plaatsvinden.”

200 aanwezigen

“Van de gemeentelijke overheid en het bisdom bekwamen we de toelating om met maximum 200 personen aanwezig te zijn mits het in acht nemen van alle coronavoorzieningen. Die pandemie wordt voor iedereen, jong en oud, steeds moeilijker te verteren maar we nodigen iedereen uit om de eucharistieviering in veilige omstandigheden te beleven”, besluit Frans Decloedt. (NVZ)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.