Inzamelactie voor Kortrijkse klimzalen brengt op amper een dag bijna 4.000 euro in het laatje

Annelies Nollet

Enkele dagen geleden slaakte Koen Demynck, eigenaar van de twee Kortrijkse klimzalen Blueberry Hill en BlackBox Boulder, al een noodkreet in de media. “Corona zou het einde kunnen betekenen van de klimsport in Kortrijk”, klonk het toen. Dat viel niet in dovemansoren. Klimmers Maaike Mahieu, Charlie Coppens en Brecht Devos stampten een inzamelactie uit de grond die op amper een dag tijd bijna 4.000 euro opbracht.

Volgens Maaike, Charlie en Brecht zit de klimsport de laatste jaren in de lift. “Het is een sport die mensen met elkaar verbindt. Tijdens het klimmen worden angsten overwonnen, babbeltjes gedaan en vooral vriendschappen gesloten. Zowel in Blueberry Hill, als in BlackBox Boulder word je altijd warm ontvangen. Wat zoekt een mens nog meer in een hobby?”, vragen ze zich af.

De drie moeten hun sport, net zoals vele anderen, helaas al meer dan drie maanden missen. En dat weegt door. Niet alleen bij de klimmers, maar ook bij de eigenaar van de enige twee klimzalen in Kortrijk, Koen Demynck. Hij liet eerder al verstaan dat een faillissement dreigt als de lockdown nog lang aanhoudt.

10.000 euro

Dat willen Maaike, Charlie en Brecht dus ten allen tijde vermijden. Daarom startten ze met een inzamelactie. Die kon tot nu toe op heel wat bijval rekenen. Exact 52 mensen deden al een donatie, goed voor 3.940 euro. En dat bedrag blijft gestaag oplopen. Het doel van het trio is om aan 10.000 euro te geraken.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.