Inzamelactie voor kansarmoede in school De Regenboog in Zwevezele

© Nele Sabbe
Nele Sabbe
Nele Sabbe Medewerker KW

De leerlingen en leerkrachten van het vijfde leerjaar uit basisschool De Regenboog in Zwevezele organiseerden de warme actie ‘Salon de Thé’. De opbrengst met een cheque van 908.50 euro gaat naar vzw De Kapstok uit Pittem.

De warme actie vond plaats in de eetzaal van basisschool De Regenboog. Ouders en grootouders werden uitgenodigd om te genieten van het gezellig samenzijn met een lekker stukje gebak en een warm drankje. De opbrengst wordt dit jaar gedoneerd aan vzw De Kapstok, een lokale organisatie die zich inzet voor mensen in kansarmoede. De vzw werkt samen met het Huis van het Kind.

Nauwe samenwerking

Medewerkster van vzw De Kapstok Maddy Van Walleghem en schepen van Welzijn Tom Braet kwamen de cheque persoonlijk in ontvangst nemen. Op de cheque stond het mooie bedrag van 908.50 euro. “Vanuit de gemeente Wingene is er al langere tijd een zeer nauwe samenwerking met de vzw”, weet schepen Tom Braet. “Daarnaast zijn er meer dan 50 gezinnen uit onze gemeente die gebruik maken van een aanbod dat de vzw te bieden heeft.”

Extra steun

De Kapstok krijgt financiële ondersteuning vanuit de betrokken gemeentebesturen en van enkele sponsors, maar daarmee zijn niet alle kosten gedekt. “We zijn dan ook heel blij dat we deze extra steun mogen ontvangen van de leerlingen van De Regenboog”, zegt Maddy Van Walleghem.

De vzw doet een warme oproep naar kledij zowel voor volwassenen en kinderen. Donaties kunnen elke donderdag tussen 14 en 18 uur afgegeven worden in de Joris Wybostraat 18 in Pittem. Op andere dagen kunnen de donaties, goed afgesloten, onder het afdak geplaatst worden.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.