Inwoners Zwevegem en Avelgem krijgen vaccin in Sint-Pauluszaal van Zwevegem

In deze zaal zullen de inwoners van Zwevegem en Avelgem hun vaccin krijgen.© GJZ
In deze zaal zullen de inwoners van Zwevegem en Avelgem hun vaccin krijgen.© GJZ
Redactie KW

Er komen dan toch twee vaccinatiecentra in Eerstelijnszone Regio Waregem. Op de valreep werd nog beslist ook in de Zwevegemse Sint-Pauluszaal een centrum in te richten voor de inwoners van Zwevegem en Avelgem. Wellicht zullen ook de inwoners van Spiere-Helkijn daar hun prikje krijgen.

Na overleg tussen de Eerstelijnszone Regio Waregem (ELZ) en burgemeesters van de betrokken lokale besturen, werd beslist om twee vaccinatiecentra in te richten. Naast Waregem Expo komt er ook een in de Sint-Pauluszaal in Zwevegem.

“Onze Eerstelijnszone wordt gekenmerkt door een groot aantal lokale besturen en een grote uitgestrektheid. Daardoor wonen veel inwoners uit Spiere-Helkijn, Zwevegem en Avelgem op meer dan 15 km van Waregem Expo. Omdat die grote afstand zou kunnen zorgen voor een lagere motivatie om zich te laten vaccineren, en ook voor vrijwilligers een hogere drempel kan zijn, hebben we geopteerd om in het zuiden van onze Eerstelijnszone, in Zwevegem, een tweede vaccinatiecentrum te organiseren ”, zegt Delphine Simoens, voorzitter ELZ regio Waregem.

Concreet betekent dit dat het vaccinatiecentrum in Waregem Expo zal dienen voor de inwoners van Waregem, Wielsbeke, Anzegem en Deerlijk en dat het vaccinatiecentrum Sint-Pauluszaal Zwevegem de inwoners van Zwevegem, Avelgem en eventueel Spiere-Helkijn zal ontvangen.

2x kwaliteit

De burgemeester van Spiere-Helkijn, Dirk Walraet, opteert immers voor een zelfstandige aanpak van de vaccinatie. Vanuit de Eerstelijnszone en de betrokken burgemeesters wordt dit voorstel echter niet aanvaard.

“De komende dagen en weken zullen we alles op alles zetten om twee kwalitatieve vaccinatiecentra in te richten. Dit zal uiteraard gebeuren in nauw overleg met de betrokken zorgberoepen zoals artsen, apothekers, verpleegkundigen… We zullen ook de inwoners ondersteunen die minder mobiel zijn ”, aldus nog Delphine Simoens.

Binnenkort volgt ook nog een oproep naar vrijwilligers die mee willen helpen bij de opbouw en de uitwerking van de vaccinatiecentra.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.