Inwoners zorgen voor extra licht en warmte in Zonnebeke

Heel wat inwoners zorgden vandaag voor extra licht en warmte in Zonnebeke.© ZB
Heel wat inwoners zorgden vandaag voor extra licht en warmte in Zonnebeke.© ZB
Redactie KW

Heel wat inwoners van Zonnebeke reageerden op de oproep van de gemeente om vandaag een licht te plaatsen in hun tuin, aan de voordeur, op de stoep,… Er werd ook gevraagd om te zwaaien naar de camera die vandaag door de straten reed.

De cameraman startte zijn toer om 14 uur en deed de diverse Bondgenootjes, de woon-zorgcentra in Passendale en Zonnebeke en enkele straten in iedere deelgemeente aan. Heel wat inwoners hadden positief gereageerd op de vraag van het gemeentebestuur en zwaaiden enthousiast. Onze fotograaf was present in het wzc Sint Jozef in Passendale waar uitbundig werd gedanst op de tonen van Ik hou van jou van Noordkaap.

Deze actie kaderde binnen de campagne #ZonnebekeZorgt, een initiatief om alle inwoners die het moeilijk hebben in deze coronaperiode zo goed mogelijk te ondersteunen. “Via dit lichtje wilden we op Driekoningen licht en warmte brengen in onze gemeente.”

Warme boodschappen

“Wat het lichtje ook betekende, een boodschap van dank aan het zorgpersoneel, het herdenken van een slachtoffer van het coronavirus of gewoonweg een teken van hoop, alle betekenissen waren voldoende. We brachten het licht en onze mensen in beeld”, stelt schepen van communicatie Ingrid Vandepitte ( # Team8980).

Nog in het kader van de actie #ZonnebekeZorgt verwelkomen warme boodschappen zoals Ik zie je nu even niet… maar nog altijd even graag!, Alleen ga je sneller … samen kom je verder, … de mensen die Zonnebeke binnen rijden. (NVZ)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.