Inwoners Wevelgem krijgen vanaf vrijdag roze mondmasker: “We zullen opvallen”

Burgemeester Jan Seynhaeve (links) is blij met de levering maskers. © SLW
Redactie KW

De mondmaskers voor de Wevelgemse inwoners ouder dan twaalf jaar zijn gearriveerd. Vrijdag krijgen de eerste bewoners een masker in de bus, voor de inwoners van Wevelgem is het een roze masker. De andere 14 gemeenten die deelnamen aan de groepsaankoop krijgen een wit masker toegestuurd.

Het was lang geleden dat er nog zoveel volk in de Porseleinhallen samenkwam. Medewerkers uit zowat alle gemeentelijke diensten stopten de mondmaskers in de enveloppen die vanaf vrijdag in de brievenbus zullen steken.

“Het betreft een eerste groep mondmaskers die vijftien steden en gemeenten uit de regio Zuid-West-Vlaanderen bestelden”, aldus burgemeester Jan Seynhaeve die de groepsaankoop in goede banen leidde. “In totaal verwachten we 300.000 kwalitatieve, herbruikbare stoffen mondmaskers die we bestelden bij de firma’s Verdolux uit Harelbeke en Celesta uit Wevelgem.”

Door de massale groepsaankoop kon de prijs onder de twee euro per stuk gehouden worden. De provincie West-Vlaanderen besliste om de groepsaankoop met 1 euro per mondmasker een financieel duwtje in de rug te geven. De mondmaskers zullen gratis in alle brievenbussen worden bedeeld.

Vrijdag in de brievenbus

Wevelgem krijgt er iets meer dan 28.000. Ruim voldoende voor iedere inwoner ouder dan twaalf jaar. Woensdagmorgen kwam de eerste lading binnen. Tussen 13.30 en 16 uur stopten 60 personeelsleden het eerste deel in 14.000 enveloppen. “We verwachten het tweede deel morgen donderdag“, vervolgt burgemeester Seynhaeve. “Hebben we de tijd om ook dat deel morgen nog in enveloppen te steken, dan starten we vrijdag al met de bedeling aan huis.”

Roze maskers

Toen de eerste doos werd opengemaakt, bleek die verrassend genoeg roze mondmaskers te bevatten. Een rondvraag leerde dat de andere gemeenten wel degelijk witte exemplaren kregen toegestuurd. Welke vreemde kronkel daarvoor zorgde, is niet onmiddellijk duidelijk. De burgemeester zelf vindt het absoluut geen probleem. “Je zal er onmiddellijk de Wevelgemnaars kunnen uitpikken. Normaal gezien werd nu de ronde van Italië gereden, een wielerwedstrijd met een roze trui als symbool. Als wielergemeente kunnen wij ons zeker vinden in die roze kleur”, lacht burgemeester Seynhaeve. (SLW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier