Inwoners Vuurtorenwijk toch naar Kursaal (en niet naar Bredene) voor vaccinatie

In het Kursaal zullen de inwoners van heel Oostende en Middelkerke worden gevaccineerd.
In het Kursaal zullen de inwoners van heel Oostende en Middelkerke worden gevaccineerd.
Redactie KW

De bewoners van de Oostendse Vuurtorenwijk mogen zich toch niet, zoals eerst aangekondigd, in Bredene laten vaccineren. De bewoners van één gemeente moeten allemaal naar hetzelfde vaccinatiecentrum en mogen niet worden opgesplitst.

Dat bevestigt burgemeester Bart Tommelein (Open VLD). In de eerstelijnszone Oostende-Bredene, die maar die twee gemeente telt, was eerder overeengekomen dat er twee vaccinatiecentra zouden komen: het Kursaal in Oostende en het Staf Versluyscentrum in Bredene. De ruim 6.000 bewoners van de Vuurtorenwijk, oostelijk van de Oostendse havengeul, zouden zich wel in het voor hen wat vlotter bereikbare Bredene mogen laten inenten. Maar dat blijkt nu niet toegestaan: de Vlaamse overheid laat niet toe dat gemeenten worden opgesplitst. Alle Oostendenaars moeten naar het Kursaal. “Jammer, maar dat zijn blijkbaar de regels”, zegt Bart Tommelein.

Het Kursaal wordt nu wel een heel groot vaccinatiecentrum, want ook de Middelkerkenaars zullen er hun spuitje zullen krijgen. Dat kwamen burgemeesters Tommelein en Jean-Marie Dedecker (LDD) donderdag overeen. “Dat is geen probleem”, zegt Tommelein. “Wij hebben voldoende ruimte, voldoende vrijwilligers en de logistieke investeringen blijven dezelfde.” In Bredene worden de Bredenaars gevaccineerd, en mogelijk ook – maar dat is nog onzeker – de inwoners van De Haan.

(HH)