Inwoners van Wervik verrast door 200 bloembakken met viooltjes

Verschillende bewoners van de Leiestraat kregen een bloembak. © ED
Redactie KW

De burgerbeweging Wervik Wordt Wakker verdeelde dinsdagavond in verschillende straten in Wervik 200 bloembakken met winterviooltjes.

Op die manier wil men het straatbeeld groener maken. “Met een ludieke bloembakkenactie zet onze burgerbeweging zijn #wakkergemchallenge kracht bij”, klinkt het.

“Met 800 winterviooltjes en een paar uurtjes vullen en ronddragen, zien enkele straten er helemaal anders uit. Wie een bloembak op zijn vensterbank vond maar die liever niet aan het raam zet, kan er dan iemand uit de buurt een plezier mee doen. Als de bloemetjes zijn uitgebloeid, ga dan op zoek naar plantjes die jij leuk vindt. Zo blijft jouw straat een groenere straat.”

Wervik Wordt Wakker bestaat een paar jaar en wil duurzame initiatieven bundelen en ook aanbieden. Ze plaatsten onder andere bloembakken in de Gosserielaan, Kasteelstraat, Magdalenastraat, Leiestraat, Groenstraat en Ommegangstraat. In Kruiseke werd gefocust op de doortocht in het centrum (Kruisekestraat). In Geluwe werd eerder verspreid te werk gegaan.

(ED)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier