Inwoners van Roterijstraat in Wevelgem tijdlang zonder drinkbaar water

Tania Doornaert, een van de inwoners van de Roterijstraat. © CLL
Christophe Lefebvre

Door een breuk in de leidingen die door de Roterijstraat in Wevelgem lopen, zaten heel wat inwoners een tijdlang zonder water.

“Het was zondagmorgen, iets na 07.00 uur, dat het water hier voor de deur uit de grond spoot.” Tania Doornaert, die pal voor de waterbreuk woont, belde meteen de waterdienst op. “Uitslapen op zondag hoorde er even niet bij, maar vooral het feit dat we nu met nagenoeg de volledige wijk zonder water zitten, is erg hinderlijk. Ik hoop dan natuurlijk ook dat ze de schade snel zullen kunnen herstellen.”

Toen de waterpanne zich voordeed, kregen enkele mensen te horen dat niemand bij de waterdienst beschikbaar was wegens verlof, een uitspraak die meteen heel wat kwaad bloed zette. Uiteindelijk kon de technische dienst van de watergroep maandagmorgen reeds de werken aanvatten.

“We vermoeden dat de schade afkomstig is van de aankoppeling van deze woning, maar dat weten we nog niet”, klinkt het uit de mond van de werfverantwoordelijke. “We zullen proberen om zo snel mogelijk dit euvel te verhelpen, maar ondertussen hebben we een noodkraan geïnstalleerd. Daar kunnen de inwoners van de straat zich behelpen met fris en drinkbaar water.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.