Inwoners van Anzegem klinken massaal op een prachtig 2020

© GV
Redactie KW

Met 1.013 inwoners liep cc De Stringe afgelopen zaterdag aardig vol. Naar goede gewoonte nodigde het gemeentebestuur iedere inwoner uit om het glas te heffen op het nieuwe jaar.

Om 19 uur staken de stralende schepen van Feestelijkheden Anja Desmet (Samen één) en de ambitieuze burgemeester Gino Devogelaere (Samen één) van wal om hun burgers hun nieuwjaarsbrief voor te lezen. De kernboodschap was ‘Stilstaan is achteruitgaan’.

“Verouderde gebouwen en kerken gaan een nieuwe bestemming krijgen, Escolys zal iets waardevols worden voor de gemeente en voor een mogelijke fusie wil Anzegem zich profileren als een sterke gemeente”, klonk het. “Een aantal nieuwsjes werden meegegeven zoals de volledige aankoop van Tiegembos door de gemeente Anzegem en twee namen van opvolgers: het schepenambt van Jeremie Vaneeckhout gaat naar Davy Demets (Inzet) en in de gemeenteraad wordt Matthieu Moerenhout opgevolgd door Nicolas Duquesnoy (Samen één). Op 2 februari is er de opendeurdag in de nieuwe brandweerkazerne in Deerlijk en 23 april opent het nieuwe zwembad in Vichte.”

Andere locatie?

De burgemeester bedankte uitdrukkelijk alle medewerkers, wenste iedereen vrede en hief het glas op een prachtig 2020. Door de goede organisatie en spreiding van de verschillende drank- en eetstanden werden de Anzegemnaren vlot bediend en kon iedereen klinken op een vreugdevol, gezond en gelukkig 2020. Het thuis geraken verliep vlekkeloos dankzij de bussen die ingelegd werden van en naar De Stringe en alle deelgemeenten passeerden.

Uit goede bron kunnen we je al vertellen dat er voor de komende jaren wordt nagedacht over een nieuwe formule. Een andere locatie, eventueel beurtelings in de verschillende deelgemeenten van Anzegem? Of waarom eens geen buitenlocatie? Of in de toekomst misschien Escolys? “Wie zin heeft om mee te denken: alle ideeën zijn welkom”, laat de schepen van Feestelijkheden Anja Desmet weten.

(GV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier