Inwoners Sint-Juliaan krijgen dit jaar dan toch hun kermis

Op de foto zien we een deel van de kermisuitbaters Wouter Hermans, Melissa Vanmassenhove, Levi Hermans, Stevie Auen, Francis Brys en Fleur Schots. (foto RB)
Redactie KW

Een verrassing van formaat voor heel wat mensen uit de regio toen ze deze week toch plots kermisattracties zagen opduiken op het marktplein van Sint-Juliaan. Met een coronaproof aanbod wil het kermiscomité de inwoners van het dorp toch hun jaarlijkse kermis aanbieden.

Kristof Dedier, secretaris van het kermiscomité, had enkele weken geleden in deze krant nog gemeld de richtlijnen van de overheid af te wachten. In een adem voegde hij er wel nog aan toe dat zo goed als alle activiteiten afgelast zouden worden. Met de huidige richtlijnen zorgen ervoor dat er toch nog een mini-kermis uit de grond gestampt kan worden. De klassieke attracties tekenen allemaal present, maar het programma ziet er door de coronamaatregelen ietwat anders uit dan de voorbije jaren. Zo is er op vrijdag geen Toontjesloop en op maandagavond trekt ook de Zotte Maandagstoet niet door de straten. Jaarlijks wordt in de feesttent ook een heuse schlageravond georganiseerd met verschillende zangers, maar ook dat werd allemaal geschrapt.

Koes op zaterdag

“We hebben er in de rapte een mini-feest van gemaakt”, vertelt Hans Vandeputte, lid van het kermiscomité. “Op zaterdag en zondag kan iedereen terecht aan de kermisattracties en op zaterdagnamiddag is er ook een wielerwedstrijd voor eliterenners zonder contract en beloften voorzien vanaf 14.30 uur. Op zondag zullen onze drie reuzen dan door de straten van Sint-Juliaan trekken met een ijsjeskar in hun zog. Er kan zondag ook een aperitiefkorf besteld worden. Hiervoor betaal je 20 euro. En tussen 11 en 13 uur speelt dj-studio Black Star vanuit de Hazebrug kermismuziek die door iedereen via het internet beluisterd kan worden. Tot 20 uur openen we ook een kermisbar in de Hazebrug, uiteraard allemaal volgens de wettelijke coronarichtlijnen.” (RB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier