Inwoners Ringlaan in Wenduine hangen de zwarte vlag buiten

De werken in de Ringlaan slepen al lang aan. © LB
Redactie KW

Hiermee willen ze hun ongenoegen uiten over de aanslepende werken in hun straat. “Dit verhaal duurt al drie jaar, wanneer komt er eindelijk schot in de zaak?” Op 3 februari wordt een informatievergadering georganiseerd.

De heraanleg van de Ringlaan, een invalsweg en een belangrijke verbinding van de oostkust richting De Haan, heeft al een lange voorgeschiedenis. In 2018 begonnen dan toch eindelijk de werken, maar opnieuw liep het grondig mis. Ondertussen is er al maanden niet meer gewerkt, maar de buizen en het werkmateriaal liggen er nog. De hagen van de bewoners werden twee jaar geleden al in een voorbereidende fase verwijderd en de voetpaden liggen er nog slechter bij dan voorheen. De inwoners van de Ringlaan zijn het dan ook meer dan moe.

Blijft aanslepen

“Het is echt verschrikkelijk. De situatie blijft aanslepen en wij moeten het stellen zonder enige informatie. Er werd wel eens een informatievergadering georganiseerd, maar in essentie wordt daar niets verteld. Op dit moment is het rustig, maar als het toeristisch seizoen weer begint, is het hier niet te doen. Voor onze deur hebben ze gelukkig de buizen verlegd naar de middenberm, maar plezant is anders”, zucht Monique Maes.

Ook iets verderop vreest Annemarie Jonckheere dat de situatie nog jaren kan aanslepen. “Mijn haag is ondertussen alweer een stuk terug gegroeid. Ik hoop dat de burgemeester zijn connecties in het Vlaams Parlement kan aanspreken. Het is een echte schande.”

Ziekenwagen klem

Thierry Steelandt zag als vrijwilliger bij de brandweer al gevaarlijke situaties. “De ziekenwagen heeft hier al eens vastgestaan. Normaal gezien mag hier geen zwaar verkeer door. Er werd voor de zomer een doorgang gemaakt voor het verkeer naar Blankenberge, maar vrachtwagens kunnen vaak hun bocht niet halen. Daarom mogen ze in principe ook niet door, maar de meeste chauffeurs houden zich daar niet aan, met alle gevolgen van dien.”

Jacky Genesse deelde de vlaggen uit bij zijn buren. “Meerdere mensen zijn het voorbeeld gevolgd omdat het ongenoegen groot is. Ik wil duidelijk maken aan de buitenwereld dat we er genoeg van hebben.”

Bij het Agentschap Wegen en Verkeer laat de woordvoerder weten dat er momenteel geen nieuws is over de Ringlaan. Op 3 februari staat er een informatievergadering gepland in Wielingen. “Tegen dan hopen we dat we nieuws hebben voor de inwoners. We willen concrete informatie meedelen en de vele vragen van de mensen beantwoorden”, zegt schepen van Openbare Werken Marleen De Soete. (LB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.