Inwoners Oostkamp opnieuw gratis naar Superprestige

Vorige jaar ging de zege naar Mathieu van der Poel. © Belga
Redactie KW

Door de grote opkomst van de Oostkampse bevolking tijdens de Superprestige van 2017 heeft het gemeentebestuur beslist om ook voor de 31ste editie alle inwoners uit te nodigen op de weide van Pyfferoen op 28 oktober.

Op de gemeenteraad van 15 maart besliste de gemeenteraad een buitengewone toelage toe te kennen aan het wijkcomité Sint-Godelieve voor hun organisatie van de 31ste editie van de Superprestigewedstrijd op de Baliebrugge. In ruil voor deze toelage krijgen alle inwoners van Oostkamp die dag gratis toegang tot de weide Pyfferoen, waar de wedstrijd plaatsvindt.

Bij de 30ste editie noteerden de organisatoren 1.975 Oostkampenaren op de weide, buiten de vele Oostkampse vrijwilligers die werkzaam waren tijdens de Superprestige. Indien er meer dan 2.000 inwoners geïnteresseerd zijn en zich aanmelden voor een gratis ticket, wordt er door de gemeente een extra toelage van 2,5 euro per inwoner toegekend.

“Gezien de omvang van deze wedstrijd en de uitstraling die we terugkrijgen van dit sportevenement, willen we maar al te graag onze inwoners laten meegenieten van deze feestelijke gebeurtenis”, weet burgemeester Jan de Keyser. “Onze bijdrage is dit jaar nog belangrijker geworden omdat de traditionele ondersteuning vanuit de provincie in 2018 is weggevallen omdat het niet meer bevoegd is voor sport sinds 1 januari.”

(GST)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier