Schepen van Burgerlijke Stand Hina Bhatti lanceerde daarvoor een wedstrijd voor Oostendenaars. "Al wie in Oostende gedomicilieerd is, jong en oud, kan aan de wedstrijd deelnemen", licht de schepen toe. "We willen de huwelijksceremonie een hedendaagse invulling en een fris elan geven. Liefde kent bovendien geen grenzen of beperkingen. Liefde is voor iedereen, ongeacht de geaardheid, het geloof of de culturele achtergrond. In veel steden of gemeenten doet men daarvoor een beroep op stadsdichters. Wij niet, wij willen onze eigen inwoners betrekken."

De gedichten zullen gejureerd worden door enkele bekende Oostendenaars zoals Herr Seele en Katia Belloy, die onlangs zelf nog in het huwelijksbootje stapten in Oostende, Martin Heylen, Onno van Gelder Jr. en Erna Schelstraete, zelf ook poëzieschrijver. Zij zullen zich door de inzendingen worstelen en er de mooiste gedichten uitpikken.

Vormbestendig en toegankelijk

"Ik lees heel veel poëzie en schrijf ze zelf ook, ondertussen al meer dan 40 jaar", vertelt Erna Schelstraete. "Je legt je ziel in een gedicht. De gedichten die wij er gaan uithalen, mogen niet over de clichés gaan. Het moet vooral vormbestendig zijn." Voor Onno van Gelder moeten de gedichten dan weer toegankelijkheid bevatten. "Te moeilijke woorden hoeven echt niet. Iedereen moet ze kunnen lezen en begrijpen", zegt Onno.

"Zelf hebben wij niet gekozen voor romantiek tijdens ons huwelijk", vertellen Herr Seele en Katia Belloy. "Maar ik kan best begrijpen dat mensen daar veel belang aan hechten. Toch zijn we in de gedichten niet op zoek naar de clichés. De gekozen gedichten moeten eruitspringen. We kijken er naar uit om er de beste uit te halen en zijn benieuwd naar wat de Oostendenaar in petto heeft. Er is enorm veel talent in onze stad."

(JRO)

De gedichten kunnen doorgestuurd worden tot 15 december. De geselecteerde berichten worden uiteindelijk bekendgemaakt op vrijdag 14 februari 2020. De zelfgeschreven gedichten kunnen ingestuurd worden via huwelijksgedichtenwedstrijd@oostende.be. Meer info is te verkrijgen op www.oostende.be/huwelijksgedichten.

Schepen van Burgerlijke Stand Hina Bhatti lanceerde daarvoor een wedstrijd voor Oostendenaars. "Al wie in Oostende gedomicilieerd is, jong en oud, kan aan de wedstrijd deelnemen", licht de schepen toe. "We willen de huwelijksceremonie een hedendaagse invulling en een fris elan geven. Liefde kent bovendien geen grenzen of beperkingen. Liefde is voor iedereen, ongeacht de geaardheid, het geloof of de culturele achtergrond. In veel steden of gemeenten doet men daarvoor een beroep op stadsdichters. Wij niet, wij willen onze eigen inwoners betrekken."De gedichten zullen gejureerd worden door enkele bekende Oostendenaars zoals Herr Seele en Katia Belloy, die onlangs zelf nog in het huwelijksbootje stapten in Oostende, Martin Heylen, Onno van Gelder Jr. en Erna Schelstraete, zelf ook poëzieschrijver. Zij zullen zich door de inzendingen worstelen en er de mooiste gedichten uitpikken."Ik lees heel veel poëzie en schrijf ze zelf ook, ondertussen al meer dan 40 jaar", vertelt Erna Schelstraete. "Je legt je ziel in een gedicht. De gedichten die wij er gaan uithalen, mogen niet over de clichés gaan. Het moet vooral vormbestendig zijn." Voor Onno van Gelder moeten de gedichten dan weer toegankelijkheid bevatten. "Te moeilijke woorden hoeven echt niet. Iedereen moet ze kunnen lezen en begrijpen", zegt Onno."Zelf hebben wij niet gekozen voor romantiek tijdens ons huwelijk", vertellen Herr Seele en Katia Belloy. "Maar ik kan best begrijpen dat mensen daar veel belang aan hechten. Toch zijn we in de gedichten niet op zoek naar de clichés. De gekozen gedichten moeten eruitspringen. We kijken er naar uit om er de beste uit te halen en zijn benieuwd naar wat de Oostendenaar in petto heeft. Er is enorm veel talent in onze stad."(JRO)