Inwoners Kortemark lopen storm voor ‘Salmonopoly’

De inwoners konden toch even dromen van een eigen Monopoly-spel.© gf
De inwoners konden toch even dromen van een eigen Monopoly-spel.© gf
Redactie KW

De gemeente Kortemark heeft vandaag, 1 april, heel wat inwoners beetgenomen. Op Facebook verscheen het bericht dat de gemeente was geselecteerd als pilootproject voor een Monopoly-bordspel voor kleinere gemeentes. Op enkele uren tijd gaven al zo’n 60 geïnteresseerden aan dat ze graag een van de tien gratis bordspellen wilden winnen.

In steden als Kortrijk, Ieper en Brugge zijn er sowieso al lokale varianten van het populaire gezelschapsspel beschikbaar. Kleinere gemeentes kunnen daar voorlopig alleen maar van dromen, tot vandaag of zo leek het toch…

In het facebookbericht werd de zogeheten CEO Rudy Hasbro aan het woord gelaten over hun nieuwe SAL-segment, waarbij SAL staat voor ‘spannend, anders en landelijk’. Zo kom je tot Salmonopoly, en een goeie verstaander weet dat ‘salmon’ Engels is voor zalm en dat er dus wellicht wel een addertje onder het gras schuilgaat.

‘Visbelasting Statieput’

Maar als er iets te winnen valt, moet het snel gaan en leest niet iedereen alles in detail. Ook niet als Rudy Hasbro zegt ‘dat je soms tegen de stroom in moet zwemmen’ en dat ze ‘forelk wat wils willen aanbieden’. En dan geef je zelfs spontaan mee dat je een allergie voor kreeft hebt, als men vraagt te vermelden als er een allergie voor vis en schaaldieren is ‘in functie van de receptie voor de winnaars …’

Ook dat de poststempel in de mail als bewijs geldt, ontging de meesten, net als de ‘visbelasting Statieput’ op het bordspel. Maar voor een goed begrip: er komt dus geen Salmonopoly Kortemark op de markt. Al willen we, gezien de grote interesse, altijd nog eens polsen bij Rudy Hasbro. (JD)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.