Inwoners denken mee over invulling gewezen Dadipark

Tijdens een infovergadering konden de bewoners kennismaken met de plannen met het Dadipark. © (foto JS)
Redactie KW

Het gemeentebestuur van Moorslede laat de inwoners mee nadenken over de invulling van het gewezen Dadipark in Dadizele. Bijna tweehonderd inwoners woonden donderdagavond de vier infosessies over de toekomstige invulling bij. Er werden inspraakformulieren verdeeld. “We doen een oproep om die in te vullen zodat we ideeën hebben”, aldus burgemeester Ward Vergote (Visie). “De opkomst van de inwoners is een signaal dat het Dadipark nog altijd leeft.”

Het Dadipark is ondertussen al zestien jaar gesloten. Op zoek naar een ontwerp schreef de provincie een wedstrijd uit. Een jury weerhield uiteindelijk drie inzendingen. Oto-Ziegler-Branderhorst uit Rotterdam stak er bovenuit en won in augustus 2017 de wedstrijd. Wonen, natuur en recreatie zijn de drie pijlers in het Masterplan Dadipark.

De totale oppervlakte is zo’n 10,5 hectare. Het gewezen familiepark wordt omgevormd tot een nieuwe openbaar park in het centrum van Dadizele. Er komt ook een waterbuffering voor 20.000 kubieke meter. De nv Floralux is eigenaar van een deel van de gronden en voorziet zevenenvijftig woongelegenheden in twee bouwlagen. Daarvoor is een oppervlakte van vijfduizend vierkante meter getekend.

De geïnteresseerden moesten zich vooraf inschrijven voor de infosessies. Het enthousiasme onder de aanwezigen was duidelijk. Een realistische timing is dat er binnen vijf jaar wordt gebouwd. Er is alvast nog een lange weg af te leggen. “We zitten echt nog in een beginfase”, aldus schepen voor Ruimtelijke Ordening Sherley Beernaert (STERK). “We presenteren ons ambitieplan over een samenwerking tussen verschillende eigenaars van de gronden.”

Reacties op de start- en procesnota kunnen tot uiterlijk 25 juli worden bezorgd via omgevingsloket@moorslede.be. Het inspraakformulier kan ook worden ingediend in het gemeentehuis in Moorselede of de Dienst Toerisme in ‘t Torreke in Dadizele.

(EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier