Naar aanleiding van de incidenten van zaterdag besloten Blankenberge en Knokke-Heist om dagjestoeristen op zondag te weren. Burgemeester Wilfried Vandaele vreesde onmiddellijk dat het in zijn gemeente daardoor nog drukker zou worden. "Het is niet de bedoeling dat wij de dweil gaan spelen voor de collega's", klonk het.

Na een spoedoverleg met de politiezone Bredene/De Haan werd zondagochtend besloten om bij te grote drukte de invalswegen af te sluiten. Door de grote parkeerdruk in de buurt van de stranden werden de toegangswegen naar de badplaatsen Bredene, De Haan en Wenduine zondagnamiddag ook effectief afgesloten.

"Op de stranden was nog wel wat plaats maar zo goed als alle parkeerplaatsen waren ingenomen. Het water moest bovendien nog opkomen, waardoor mensen dichter op elkaar gepakt gaan zitten. We wilden Blankenbergse toestanden absoluut vermijden", zegt burgemeester Wilfried Vandaele (N-VA).

Rond 14.30 uur - anderhalf uur eerder dan gisteren - werd de strandzone Vosseslag afgesloten. Omstreeks 16 uur gingen ook nog twee zones dicht op het strand van De Haan, onder meer ter hoogte van het Zeepreventorium. "In Wenduine is er voorlopig nog iets meer plaats. Door de recente zandopspuitingen daar, is het strand er ook breder", aldus nog burgemeester Vandaele.

Kom niet langs!

Inwoners en tweedeverblijvers van de bewuste gemeenten blijven uiteraard wel welkom. Ook wie kan aantonen dat hij of zij er absoluut moet zijn, wordt nog toegelaten. Het gaat dan bijvoorbeeld om mensen die er werken of die een hotelreservatie kunnen voorleggen. De politie roept op om zondag sowieso niet meer naar de stranden van Bredene en De Haan af te zakken.

(WK/Belga)

Naar aanleiding van de incidenten van zaterdag besloten Blankenberge en Knokke-Heist om dagjestoeristen op zondag te weren. Burgemeester Wilfried Vandaele vreesde onmiddellijk dat het in zijn gemeente daardoor nog drukker zou worden. "Het is niet de bedoeling dat wij de dweil gaan spelen voor de collega's", klonk het.Na een spoedoverleg met de politiezone Bredene/De Haan werd zondagochtend besloten om bij te grote drukte de invalswegen af te sluiten. Door de grote parkeerdruk in de buurt van de stranden werden de toegangswegen naar de badplaatsen Bredene, De Haan en Wenduine zondagnamiddag ook effectief afgesloten."Op de stranden was nog wel wat plaats maar zo goed als alle parkeerplaatsen waren ingenomen. Het water moest bovendien nog opkomen, waardoor mensen dichter op elkaar gepakt gaan zitten. We wilden Blankenbergse toestanden absoluut vermijden", zegt burgemeester Wilfried Vandaele (N-VA). Rond 14.30 uur - anderhalf uur eerder dan gisteren - werd de strandzone Vosseslag afgesloten. Omstreeks 16 uur gingen ook nog twee zones dicht op het strand van De Haan, onder meer ter hoogte van het Zeepreventorium. "In Wenduine is er voorlopig nog iets meer plaats. Door de recente zandopspuitingen daar, is het strand er ook breder", aldus nog burgemeester Vandaele.Inwoners en tweedeverblijvers van de bewuste gemeenten blijven uiteraard wel welkom. Ook wie kan aantonen dat hij of zij er absoluut moet zijn, wordt nog toegelaten. Het gaat dan bijvoorbeeld om mensen die er werken of die een hotelreservatie kunnen voorleggen. De politie roept op om zondag sowieso niet meer naar de stranden van Bredene en De Haan af te zakken.(WK/Belga)