Internetradio Scorpio uit Ledegem verbouwt verder en komt met Top 500

Radio Scorpio Ledegem met Bart Clicque en Nico Dupulthys. (foto JS) © Jan Stragier
Redactie KW

Bij de lokale Ledegemse radiozender Radio Scorpio merkt men de voorbij weken dat steeds meer Ledegemnaren afstemmen op de internetradiozender. De initiatiefnemers pakken ook dit jaar uit met een top 500.

Ter gelegenheid van de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 startten enkele radioliefhebbers Radio Scorpio herop. De radiozender was tussen 1980 en 1988 een begrip in de gemeente. Inmiddels werkt een twintigtal vrijwilligers mee om de radiozender draaiende te houden. “We kunnen rekenen op jong en oud en merken dat het enthousiasme groot is”, aldus Bart Clicque en Nico Dupulthys. Radio Scorpio is momenteel te beluisteren via Internet. Ambities om over te schakelen op FM-radio hebben de radiomakers vooralsnog niet. “Dat is een beetje te duur voor ons. Met onze internetradio hopen we vooral mensen uit eigen gemeente te bereiken. De voorbije weken lukte ons dat goed. Zo hadden we afgelopen weekend vijfenveertig unieke luisteraars. Zelf vanuit de Verenigde Staten werd er even naar Radio Scorpio geluisterd.”

Vorig jaar startten de radiomakers met de bouw van een eigen studio langs de Sint-Pietersstraat, vlakbij feestzaal Cycloon. “Onze radiostudio is inmiddels zo goed als af, maar we zijn nog volop bezig met de bouw van onze opnamestudio en een ontvangstruimte. We bekijken ook nog hoe we een trap kunnen voorzien naar Radio Scorpio. We hopen tegen eind volgend jaar alles afgerond te hebben.”

Top 500

Daarnaast maakt de radiozender zich ook op voor een eindejaar vol muziek. “Net zoals vorig jaar zullen we ook dit jaar tijdens Kerst en Nieuwjaar via FM te beluisteren zijn op frequentie 92,2 Mhz. Luisteraars kunnen tussen de twee feestdagen genieten van de Top 500. We roepen iedereen op te stemmen op hun favoriete nummers. Vroeger legden we briefjes in de cafés, nu kan men stemmen via onze website.” (BF)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.