Internationale freestyletop palmt Urban Waves in

Pieter Possenier, Tim Samyn, Bert Dusselier, schepen van Jeugd Bert Herrewyn, Bert Nauwynck (Tranzit) en Belgisch kampioen Barre Neirynck tekenen alvast present. © JVGK
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Op 30 juni vindt de vierde editie van Urban Waves plaats op Kortrijk Weide. Dit jaar wordt extra ingezet op Freestyle BMX met de eerste internationale wedstrijd Flatland BMX in België.

Urban Waves 4 is meteen het startschot van Zomer op Weide 2018. Jeugdcentrum Tranzit, het Urban Sports Park en evenementenhal Depart zijn het decor. Dit voor demonstraties, shows, initiaties en wedstrijden rond en met nationaal en internationaal talent uit de BMX-wereld en sporttakken zoals skate, step, free run, longboard en pannavoetbal. Iedereen kan vrij deelnemen aan de initiaties.

Behalve de traditionele sporttakken is er dit jaar ruimte voor nieuwe disciplines: onder meer Crossfit for Kids, slackline en calisthenics. De blikvanger wordt de eerste internationale Flatland BMX wedstrijd in België. Hiervoor wordt de absolute wereldtop naar Kortrijk gehaald. Viki Gomez uit Spanje, de Amerikaanse legende Terry Adams, Fransman Matthias Dandois en de Japanner Uchino Yohei. De gastheer is het Amerikaanse BMX-icoon Scott O’Brien.

Zijn bijnaam is de BMX Daddy“, aldus Barre Neirynck, lesgever bij Tranzit en meermaals Belgisch kampioen Flatland BMX. Hij zal samen met zijn collega’s de Belgische kleuren verdedigen. “Flatland is de meest technische discipline van het freestylen. Je kan het best vergelijken met breakdance op een fiets. De bedoeling is om zo origineel mogelijk uit de hoek te komen en verschillende trucs aan elkaar te linken, zonder de voeten op de grond te plaatsen. Het is enkel jij en je fiets“, duidt Barre.

Voor wie er geen genoeg kan van krijgen is er een aansluitende afterparty voorzien in JC Tranzit. Deze wordt gehost door de Kortrijkse jeugdcultuurvereniging Overflow met onder andere Mr. T van Studio Brussel en Kurkdroog, die met een dj-set urban music skills demonstreren. Urban Waves gaat van start om 13 uur op het Nelson Mandelaplein en binnen in Depart en JC Tranzit. Er zijn eet- en drankstandjes en kinderanimatie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier