Internationaal dressuurtornooi keert terug naar Waregem

We zien Anne d'Ieteren tussen Jan Volckaert en Michèle George. © DJW
Redactie KW

Anne d’Ieteren komt met haar internationaal dressuurtornooi na jaren terug naar het Bloso Centrum in Waregem.

Gewezen topamazone Anne d’Ieteren uit Deerlijk is met haar hippische organisatie Quadrille na jaren afwezigheid terug in het Bloso Centrum aan de Veldloopstraat. Ze organiseert er van donderdag 23 tot zondag 26 april het internationale dressuurconcours Para-Equestrian de Dressage International.

Vijfendertig toppers uit dertien verschillende landen en vijf continenten zijn ingeschreven. Wie goede scores haalt, kan zich kwalificeren voor de Paralympische Spelen van Rio 2016. De Belgische amazone Michèle George, die de afgelopen jaren diverse gouden medailles haalde, is kapitein van haar team. “Ik ben heel blij dat ik terug naar Waregem kom”, aldus de organisatrice. “Dat is mogelijk dankzij de intens verbeterde en vernieuwde infrastructuur en nieuwe accommodaties van het Bloso Centrum. Op deze locatie zijn grote internationale tornooien voortaan mogelijk.”

Directeur van het centrum Jan Volckaert is in elk geval een tevreden man. “Ik hoop dat ook de komende jaren bij ons diverse paardenwedstrijden op niveau worden georganiseerd.”

(DJW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier