Intercommunale Leiedal viert 60ste verjaardag

Directeur Filip Vanhaverbeke (links) en voorzitter Wout Maddens (rechts) klinken op de 60ste verjaardag. © EDB
Redactie KW

Een feest met toeters en bellen kan momenteel niet, maar bij Leiedal stond men vandaag wel stil bij de 60ste verjaardag van de communale. Op 9 juni 1960 werden de handtekeningen geplaatst voor de oprichting.

Met haar 60 jaar is Leiedal de oudste intercommunale voor streekontwikkeling in België. Ze werd opgericht om belangrijke ruimtelijke en socio-economische uitdagingen intergemeentelijk aan te pakken.

De inzet van experten ten dienste van lokale besturen en verregaande samenwerkingen op interlokaal, regionaal en interbestuurlijk niveau zijn de rode draad doorheen de geschiedenis van Leiedal. “We stimuleren al 60 jaar lang ondernemerschap, creativiteit en innovatie”, aldus huidig directeur Filip Vanhaverbeke.

Realisaties van Leiedal of waar Leiedal een belangrijke rol in speelde zijn onder meer sporthallen en zwembaden, transportcentrum LAR, WAAK, de intercommunale van het vliegveld, de containerterminal in Avelgem, de Leiewerken, Digitale Regio Kortrijk, Evolis en meer. Ook voor de toekomst zijn er nog heel wat plannen en worden ook erfgoed en klimaatdoelstellingen belangrijk. (EDB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.