Passanten hebben donderdagvoormiddag de watermaatschappij Farys verwittigd van een waterlek in de Veltemweg in Sint-Kruis. Het water loopt weg tussen de bomen. De leiding meteen afsluiten was geen mogelijkheid omwille van de school (het Sint-Andreaslyceum) en het zwembad Interbad (in beheer van Farys). Er werd geopteerd om pas om 11.00 uur te starten met de herstellingswerken. Het is niet duidelijk hoe lang de werken zullen duren. Pas na het graven zal duidelijk worden hoe groot de breuk van de leiding is.

Het lek zorgde al voor wateroverlast. © SR

Het zwembad ging dicht om 11.00 uur voor scholen en publiek en heeft ook al de lessen bewegen in het water voor donderdagnamiddag geannuleerd. Ondertussen werd duidelijk dat het zwembad morgen/vrijdag weer open kan.

In de school worden de maaltijden vroeger bereid zodat alles tijdig klaar is voor donderdagmiddag. De afwas zullen ze wellicht niet meteen daarna kunnen starten. De straat zal een tijdlang zonder water zitten, dit net tot voor de camping Memling. Intussen werden de bewoners reeds verwittigd van het lek.

(SR/foto SR)

Passanten hebben donderdagvoormiddag de watermaatschappij Farys verwittigd van een waterlek in de Veltemweg in Sint-Kruis. Het water loopt weg tussen de bomen. De leiding meteen afsluiten was geen mogelijkheid omwille van de school (het Sint-Andreaslyceum) en het zwembad Interbad (in beheer van Farys). Er werd geopteerd om pas om 11.00 uur te starten met de herstellingswerken. Het is niet duidelijk hoe lang de werken zullen duren. Pas na het graven zal duidelijk worden hoe groot de breuk van de leiding is.Het zwembad ging dicht om 11.00 uur voor scholen en publiek en heeft ook al de lessen bewegen in het water voor donderdagnamiddag geannuleerd. Ondertussen werd duidelijk dat het zwembad morgen/vrijdag weer open kan.In de school worden de maaltijden vroeger bereid zodat alles tijdig klaar is voor donderdagmiddag. De afwas zullen ze wellicht niet meteen daarna kunnen starten. De straat zal een tijdlang zonder water zitten, dit net tot voor de camping Memling. Intussen werden de bewoners reeds verwittigd van het lek. (SR/foto SR)