Intentieverklaring van overnemer is greintje hoop voor KSV Roeselare: “Maandag meer nieuws”

© VDB
Wouter Vander Stricht

KSV Roeselare had nog hoop op twee overnemers. De ene haakte eerder deze avond af wegens het tijdsverschil – het ging om een Amerikaans bod -, maar uiteindelijk greep de laatste overnemer nog de laatste strohalm. “Er is een intentieverklaring van de overnemer. Dat betekent wel dat de overname dit weekend niet rond raakt, maar hopelijk is er maandag wel goed nieuws”, aldus curator Yves François.

Het doek moest donderdag of vrijdag vallen, maar echte zekerheid over het voortbestaan van KSV Roeselare is er nog niet. Maar toch houdt curator Yves François de hoop erin. Van de initiële vier kandidaten bleven er donderdagavond nog twee over. Namen van de investeerders werden er niet bekend gemaakt, maar het ging om twee investeringsgroepen met Franse en Amerikaanse inslag. Van over de oceaan kreeg men deze vooravond al nieuws dat het te kort dag bleek om alles rond te krijgen. Maar de de overnemer met Franse achtergrond legde deze avond toch een intentieverklaring neer om KSV Roeselare over te nemen.

Forfait tegen Dender

Curator Yves François: “Dit is goed nieuws, maar voor dit weekend krijgen we niet alles rond. Maandag zal de eventuele overname afgerond moeten worden.” Dat betekent zo goed als zeker dat KSV Roeselare dit weekend forfait moet geven voor de wedstrijd tegen Dender. Als alles rond geraakt en KSV Roeselare kan opnieuw de competitie in, dan staat op 3 oktobter de derby tegen Mandel United op het programma.

Sporta op bezoek

Donderdagvoormiddag hadden de werknemers een onderhoud met de vakbonden in de gebouwen op Schiervelde, in de namiddag werden de spelers uitgenodigd en kregen ze van spelersvakbond Sporta de nodige uitleg over hun situatie. Met dien verstande dat het nieuws over de eventuele overname pas in de late namiddag zou vallen. Maar zekerheid hebben spelers en andere werknemers dus nog niet.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier