Int Wroede ende int Sotte Veldegem speelt in maart het stuk Minor Swing

Op de foto herken je onderaan v.l.n.r. Noël Latruwe, Martine Van Wanzeele, Liesa Cappaert, Carine Mortier en Annemie Latruwe. Bovenaan: Erwin Dewinne, Martin Bouckaert, Paula Van Riet, Thijs Buffel, Rik Vanbelle, Frederik Isenbaert, Ernst Pröckl, Geert Develter, Miet Van Riet en Lieve Hollevoet. Eva Verhaeghe ontbreekt op de foto. © (foto BC)

Int Wroede ende int Sotte brengt vanaf vrijdag 20 maart de voorstelling Minor Swing. Noël Latruwe regisseert zijn 61ste voorstelling voor de Veldegemse toneelkring. “Minor Swing is verteltheater, iets wat we nog nooit eerder brachten. Het is een uitdaging voor mezelf, maar ook voor de acteurs.”

Minor Swing is een toneelstuk van de West-Vlaamse auteur Wim Chielens. “Het is een stuk van 2017, maar het speelt zich af in 1969 in een kleine gemeente in de Westhoek”, begint Noël Latruwe.

De Veldegemnaar regisseert zijn 61ste stuk voor Int Wroede ende int Sotte. “Ik las het stuk en het greep mij meteen aan. Ook de vorm sprak mij aan. Minor Swing is verteltheater. De personages spreken rechtstreeks tegen het publiek in de zaal. Er is geen interactie tussen de personages.”

“Dergelijk theater is nieuw voor mij. Maar we staan open voor een nieuwe uitdaging, dat houdt het spannend. Ook de acteurs vinden dat. Voor sommigen is het extra spannend, want enkele acteurs spelen een dubbele rol.”

Jonge zigeunerin

Spelen mee: Annemie Latruwe, Carine Mortier, Erwin De Winne, Ernst Pröckl, Eva Verhaeghe, Frederik Isenbaert, Geert Develter, Martin Bouckaert, Martine Van Wanzeele, Paula Van Riet, Rik Vanbelle, Thijs Buffel en Liesa Cappaert. “Allemaal spelers van onze vereniging, behalve Liesa. Voor de hoofdrol hadden we iemand nodig die kon doorgaan voor een jonge zigeunerin. Ik heb Liesa gecontacteerd en zij was meteen enthousiast.”

De voorstellingen zijn in ‘t Lokaal in Veldegem op vrijdag 20 en zaterdag 21 maart telkens om 20 uur, op zondag 22 maart om 18 uur en op vrijdag 27 en zaterdag 28 maart om 20 uur. Kaarten zijn te verkrijgen bij de regisseur in de Kloosterstraat 107 in Veldegem of op 050 27 88 29 en kosten 8 euro. Leden van Opendoek betalen een euro minder. (BC)

www.intwroedeendeintsotte.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier