Instituut der Heilige Kindsheid voert hulplijn in voor ouders en leerlingen

Marleen Lamote en Janne Goutry. © (Foto JC)
Redactie KW

Volgens directeur Jo Willemyns van het Instituut der Heilige Kindsheid in Ardooie blijkt het op afstand leren niet zo evident voor ouders en leerlingen. Daarom willen ze in het begeleidingsteam hen helpen bij de problemen die opduiken in deze niet-alledaagse vorm van onderwijs.

Zo werden eerst alle computers, die de school ter beschikking heeft, uitgeleend aan leerlingen in digitale nood. Via Smartschool krijgen de leerlingen een heel gevarieerd aanbod van leermateriaal zoals leerpaden, instructiefilmpjes, opdrachten, live lessen en fitnessinstructie. Zeker het online klasuurtje is bijzonder populair. Computers zijn een ding, maar ook op pedagogisch en emotioneel vlak zijn er heel wat vragen.

“Het instituut zet in op ondersteuning op dit vlak. We zochten daarom een laagdrempelige methode om ouders en leerlingen hulp te bieden. Janne Goutry en Marleen Lamote van het begeleidingsteam staan elke dag via WhatsApp ter beschikking voor het begeleiden van ouders en leerlingen als zij vragen of problemen hebben. Via computer of tablet kunnen ze heel eenvoudig hulp opvragen”, aldus directeur Jo Willemyns.

(JM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.