Inplantingsplan voor Nostalgie Beach Festival is klaar

Redactie KW

Het Nostalgie Beach Festival is dit jaar aan een verhuis toe. Nadat de organisatoren met het festival hoogtepunten kenden in Bredene en daarna Middelkerke de place to be was, wordt dit jaar uitgeweken naar Nieuwpoort. Burgemeester Geert Vanden Broucke is opgetogen met de keuze voor zijn stad en vindt het festival een meerwaarde voor Nieuwpoort.

Zaterdag 7 en zondag 8 augustus moeten – als corona het toelaat tenminste – twee muzikale topdagen worden voor Nieuwpoort. Voor het eerst zal dan het Nostalgie Beach Festival zijn podium opslaan in de omgeving van de jachthaven en kunnen tal van wereldtoppers er hun ding doen.

“Het is een hele organisatie en we willen ook niets aan het toeval overlaten”, begint burgemeester Geert Vanden Broucke zijn verhaal. “Er zijn al heel wat contacten geweest en het inplantingsplan is klaar. Er moet bij de organisatie van zo’n groot festival met heel wat rekening worden gehouden en niet in het minst met de veiligheid. We hopen dat er tegen dan al veel meer mogelijk is, maar houden met alle scenario’s rekening.”

Later in Maritiem park

Nostalgie Beach Festival zal worden georganiseerd op het groot, open terrein, rechts van de jachthaven, maar het is goed mogelijk dat het bij deze ene keer blijft op die locatie.

“We zitten met de uitbreiding van de jachthaven en het is voorzien om in 2022 met deze werken te starten. In dat geval zal moeten worden uitgeweken, maar ook daar hebben we reeds rekening mee gehouden. Het Maritiem Park zou dan de komende jaren kunnen fungeren als festivalweide” zegt Geert Vanden Broucke.

“We houden met alle scenario’s rekening”

De reden voor de verhuis van het Nostalgie Beach Festival van Middelkerke naar Nieuwpoort is de komst van de Proximus Pop-up Arena in Middelkerke. Deze wordt ingeplant op de locatie waar het festival plaatsvond en zowel in juli als in augustus zijn heel wat optredens van bekende artiesten gepland.

“Wij hadden een groot muziekfestival in gedachten “ geeft burgemeester Geert Vanden Broucke mee, “het Nostalgie Beach Festival komt als uit de hemel gevallen en beantwoordt volledig aan onze verwachtingen.”

Ticket 2020 nu geldig

De volledige line-up voor 2021 is nog niet vrij gegeven, maar naar we vernamen zou het merendeel van de artiesten die geboekt waren voor 2020 opnieuw present tekenen. In 2020 stonden onder meer Ronan Keating, The Troggs, Level 42, Anouk, Bart Peeters en The Stranglers op de affiche die afgelast diende te worden. Wie een ticket kocht voor 2020, kan dit ticket nu in 2021 gebruiken.

(PB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.