Inksane uit Roeselare wil fotorealistische tattoo op de West-Vlaamse kaart zetten

Vanessa Stockman laat haar eerste tatoeage plaatsen door de Roemeense artist Romert Costea. © KT
Redactie KW

Voor de Roeselaarse tattooliefhebber is Inksane in de Ardooisesteenweg stilaan een vaste waarde geworden.

Mensen die er binnenstappen voor een tatoeage, stoten al zeer snel op een ellenlange wachtlijst. “Alle tattoo artists in onze shop zitten nu al volgeboekt tot september.” Eigenares Sandy Verfaille (29) gaf vijf jaar geleden haar job als webshopprogrammeur bij Roularta Media Group op, ging op zoek naar gastartiesten en opende niet veel later haar eigen shop. “Vijf jaar geleden had ik nog nooit een tattooshop van dichtbij gezien. Het idee om een eigen shop te openen speelde al een tijdje. Toen een vriendin haar kledingwinkel wou overlaten, heb ik haar het voorstel gedaan om samen een zaak op te starten in het pand” ,zegt Sandy fier.

In het begin heb ik heel vaak geoefend op poppen met nephuid

Het team van Inksane is een mengelmoes van culturen en stijlen. De Roemeense artist Romert Costea zakte enkele maanden geleden af naar Roeselare op vraag van Sandy. “Het was een eer om hier te mogen werken. Ik had al ontzettend veel goede dingen gehoord over Sandy en haar shop. De sfeer is hier fantastisch. Ik heb spijt dat mijn tijd in deze shop er al op zit“, zegt Romert.

Eigenares Sandy Verfaille
Eigenares Sandy Verfaille© KT

Niet iedereen heeft de standaardweg afgelegd tot het worden van een tattooartist. Sandy heeft namelijk zichzelf het tatoeëren aangeleerd. “In het begin heb ik heel vaak geoefend op poppen met nephuid. Pas na zes maanden heb ik mijn eerste tatoeage gezet bij iemand”, zegt Sandy. “Vaak krijgen wij mensen over de vloer die een simpele tattoo willen. Maar eens ze zien hoe realistisch wij iets op hun huid kunnen zetten, hoe meer ze geïnteresseerd raken in die stijl. Klanten kunnen hier gewoon met een foto van een overledene binnenstappen, en enkele sessies later met een realistisch portret op hun huid naar buiten wandelen.”

Kenny Hannon
Kenny Hannon© KT

Tijdens ons bezoek aan Inksane komt Vanessa Stockman (25) binnengewandeld met haar baby op de arm. “Ik heb een heel zware periode in mijn leven achter de rug. Ik heb een miskraam gehad en mijn moeder is enkele maanden geleden overleden aan kanker. Ik heb geleerd dat je altijd moet blijven lachen. Daarom wil ook graag een tattoo laten zetten die mij daar aan herinnert.” Vanessa heeft een afspraak met de Roemeense artist Romert Costea. Enkele minuten later pronkt er elegant ‘smile’ op haar pols. “Ik had zoveel positieve dingen gehoord over deze tattooshop. Ik ben blij dat ik mijn eerste tatoeage hier heb laten zetten”, zegt Vanessa.

Ik heb houtbewerking gestudeerd. Niet echt een goede basis om te beginnen met tatoeëren

Inksane uit Roeselare wil fotorealistische tattoo op de West-Vlaamse kaart zetten

Inksane kwam vorige week tijdens het vierde seizoen van het één-programma ‘Beroepen zonder grenzen’ aan bod. Geboren en getogen Roeselarenaar Kenny Hannon (27) is één van de twee tattoo artists van Inksane die naar Cambodja mocht om daar op een primitieve manier te leren tatoeëren. “Ik heb houtbewerking gestudeerd. Niet echt een goede basis om te beginnen met tatoeëren”, lacht Kenny, “Maar mijn hobby is wel altijd al tekenen geweest. Ik heb na mijn studies hard gewerkt aan een portfolio en ben daarna elke tattooshop in West-Vlaanderen binnengestapt. Sandy heeft me toen een kans gegeven. Ik werk hier nu al twee jaar en sta tot nu toe volgeboekt tot en met september.”

Over zijn tijd in Cambodja is hij nog steeds wat onder de indruk: “Het was een cultuurshock. We hebben daar op vijf dagen geleerd wat je normaal op vijf jaar moet leren. Het was een intensieve beleving”, besluit Kenny.

(KT)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.