Inkom van Nieuwpoort-Bad krijgt nieuw gezicht

(gf)
Redactie KW

Aan de rotonde van de Elisalaan en Albert I-laan komt Residentie Lighthouse Corner. De familie De Jonckheere voorziet in het gebouw 21 appartementen en een luxehotel met restaurant.

Begin deze maand zijn de graafwerken aan de inkom van Nieuwpoort-Bad gestart. Op de hoek bij de rotonde van de Elisalaan en Albert I-laan verrijst het nieuwe gebouw residentie Lighthouse Corner. Het lokale architectenbureau PVL zet in op een praktische, stijlvolle architectuur. De bouwheer, familie De Jonchkeere uit Nieuwpoort-Bad en eigenaar van hotel Uilenspiegel, bezat op de bouwsite al een stuk grond uit de tijd van hun grootouders. “We kochten enkele percelen bij om een nieuw, hedendaags luxehotel met restaurant te kunnen bouwen”, doet Theo De Jonckheere uit de doeken. “We hebben al hotel Uilenspiegel, maar we willen groeien. Er was ook nog plaats voor 21 ruime, hedendaagse appartementen.” De familie hoopt dat de bouwwerkzaamheden klaar zijn tegen mei 2022.

Kemmelberg

De residentie zal zeven verdiepingen tellen. Op het gelijkvloers komt een grote trap met draaideur die uitkomt op de lounge bij de receptie en de bar op de eerste verdieping. Qua isolatie, verwarming, verlichting, energie en CO2 wordt er gebouwd volgens de recentste, duurzame bouwtechnieken. De familie zet in op efficiëntie en comfort. De appartementen zullen elk een eigen warmtepomp hebben. Ecologisch wonen wordt gecombineerd met een interessante kostenbesparing op verwarming. In de kelders komen autostaanplaatsen, bergingen en fietsenstallingen. “Door de combinatie van appartement en hotel genieten de toekomstige bewoners van extra voordelen zoals een permanente bewaking, onderhoud van het gebouw en de mogelijkheid om een beroep te doen op de diensten van het hotel en restaurant”, vertelt Theo.

Opvallend zijn de groene accenten in de strakke gevel. Er komen ook plantenbakken en groendaken. “Dat was een idee van de architect waardoor we gecharmeerd raakten,” legt Theo uit. “Men zegt altijd dat de kust een betonnen, grijze muur van appartementen is. Maar deze groene accenten moeten dat doorbreken en de gevel aangenamer maken.” Zijwaarts zal er zeezicht zijn en zicht op de havengeul. De kant van de Elisalaan zou op heldere dagen zelfs uitzicht bieden tot de IJzertoren in Diksmuide en de Kemmelberg.”

Grote groepen

“Met het hotel willen we het concept van een totaalvakantie aanbieden waar gasten ook kunnen eten.” De familie mikt met het hotel vooral op gezinnen, maar ook op groepen, bedrijven en scholen. “Gezinnen komen vooral in de schoolvakanties, maar we willen ook het hotel kunnen vullen op de andere dagen in het jaar. Daarom maakten we de infrastructuur van het hotel breder en gebruiksklaar voor grotere groepen”, verzekert Theo. “Zo komen er vergaderzalen. Ook bepaalde events organiseren zal mogelijk zijn.” Daarnaast zorgt de familie ervoor dat het hotel toegankelijk blijft voor oudere personen of personen met een mobiele beperking.

Burgemeester Geert Vanden Broucke (CD&V) reageert alvast tevreden op de komst van het hotel. “We hebben een periode gehad dat er hotels verdwenen en we hebben er in feite te kort in Nieuwpoort. De komst van de Lighthouse Corner, op een toplocatie aan de ingang van Nieuwpoort-Bad, is zeker positief. Ik ben best enthousiast over dit bouwwerk.” (DV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier