Het resultaat mag er zijn. Bezoekers komen langs een glazen draaideur naar binnen. De nieuwe boogramen lopen helemaal tot beneden door, wat de gevel zijn vroegere grandeur teruggeeft.
...

Het resultaat mag er zijn. Bezoekers komen langs een glazen draaideur naar binnen. De nieuwe boogramen lopen helemaal tot beneden door, wat de gevel zijn vroegere grandeur teruggeeft."Het gebouw oogt nu alvast veel opener en lichtrijker", zegt cultuurschepen Grietje Goossens (Iedereen Tielt). Om rolstoelgebruikers vlotter te kunnen bedienen, werd een deel van de nieuwe balie lager gemaakt. Een gelijkaardige houtbekleding als in de schouwburgzaal werd doorgetrokken in de inkom en kenmerkt ook de fotogang. In de nissen links en rechts van de inkom worden nog schermen geplaatst, zodat de programmatie voortaan digitaal kan worden geafficheerd.De eerste keer dat het 'grote' publiek kan kennismaken met de nieuwe entree is op vrijdag 9 oktober bij de opvoering van Locke. Per voorstelling zijn maximaal om en bij de 150 bezoekers toegelaten. Ze horen binnen te komen via de Sint-Michielstraat en verlaten het gebouw langs de Volderstraat. (TVW)