Initiatief van Boeren & Buren is een succes: de Buurderij viert haar 5-jarig bestaan

Enkele klanten en producenten bij de feestbarbecue. (foto ACK) © Annie Callewaert
Annie Callewaert
Annie Callewaert Medewerker KW

Het café van muziekclub 4AD zat tjokvol op dinsdag 25 oktober. Heel wat klanten en producenten waren samengekomen, niet alleen om hun bestelde artikels op te halen maar ook om het 5-jarig bestaan van de Buurderij te vieren.

Iedere producent bracht wel iets te proeven mee en ook 4AD deelde gul uit, de barbecue draaide overuren en iedereen was vrolijk. De Buurderij startte vijf jaar geleden met een negental producenten en een dertigtal klanten. Vooral tijdens de corona werd er druk besteld bij de Buurderij, de thuisbezorging draaide volop.

De Buurderij is een initiatief van Boeren & Buren, een initiatief dat de consument bij de producent brengt en een nauw contact tussen hen legt.

Vaak bioboeren

Bij de Buurderij bieden lokale producenten veelal bioboeren hun producten online aan. De consument kan de bestelde producten ophalen op dinsdagavond van 17 tot 18.30 uur in 4AD. De consument bestelt zonder verplichting en zonder extra kosten. In Diksmuide kan men de gekochte producten ook thuis laten leveren.

We willen de consument dicht bij de lokale producent brengen

Bij de Buurderij vind je onder meer seizoensgebonden groenten en fruit, brood, allerhande zuivel, fairtradeproducten van de Wereldwinkel, supervers vlees, confituren, gebak en eenmaal per maand kan je ook verse vis, olijven, olijfolie en andere Italiaanse producten, kaas- en garnaalkroketten bestellen.

Het leuke is dat men alles ineens kan ophalen en ondertussen een praatje kan maken met de producent en andere consumenten. Om het helemaal gezellig te maken, is de bar open voor wie nog even iets wil drinken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier