Ingrid Vandamme is nieuw in de sportraad van Dentergem: “Mijn eigen stempel drukken”

Ingrid Vandamme van WTC Ontspanning Verenigt Oeselgem is een van de twee nieuwkomers in de sportraad. © BB
Redactie KW

Op de laatste algemene vergadering van de sportraad werd er een nieuw bestuur aangesteld voor de volgende zes jaar. Ingrid Vandamme van WTC Ontspanning Verenigt Oeselgem is een van de twee nieuwkomers.

De sportraad komt iedere tweede dinsdag van de maand samen om nieuwe initiatieven te bespreken en voorbije activiteiten te evalueren. Vergaderingen worden door de sportfunctionaris voorgezeten. Er zetelen 60 sportclubs in de raad en in het bestuur zijn er afgevaardigden van twaalf sportclubs.

Koen Van Den Bossche van joggingclub Mandeldal nam ontslag. Er werden tevens twee nieuwe kandidaten aangesteld: Christ Bossuyt van Badmintonclub Markegem en Ingrid Vandamme van WTC Ontspanning Verenigt Oeselgem.

Uitdaging

Ingrid Vandamme (55) is getrouwd met Geert Carton. Ze hebben twee zonen Grec en Scott. Ingrid werd geboren in Kortrijk, is afkomstig uit Moorsele en woont sinds enkele jaren in Dentergem. Ze studeerde kinesitherapie en via volwassenonderwijs orthopedagogie. Ze werkt momenteel voltijds als kinesiste in rusthuis Mariaburcht in Dentergem. In haar vrije tijd gaat ze vooral fietsen, maar ze houdt ook van werken in de moestuin, lezen, creatief bezig zijn met wol en op stap gaan met vrienden.

Ze hadden vrouwen nodig in de sportraad en nieuwe ideeën

“Via een lid van onze vereniging, die ook in de sportraad zetelt, werd mij gevraagd om toe te treden tot de sportraad”, vertelt Ingrid Vandamme. “Ze hadden vrouwen nodig en nieuwe ideeën. Ik was meteen enthousiast. Het is voor mij dan ook een uitdaging om mijn ideeën te kunnen realiseren.”

Organisatie van het G-tornooi

In het begin is het natuurlijk nog wat aftasten. “Ik wil de werking en de mensen van de sportraad beter leren kennen om daarna te proberen mijn stempel te drukken. Ik ben momenteel al bezig met de organisatie van het G-tornooi dat zal plaatsvinden op donderdag 4 juni in de sporthal van Markegem, een minivoetbaltornooi voor mensen met een beperking. Ik heb beroepshalve wat ervaring met mensen met een beperking en kan hierbij een meerwaarde bieden aan de organisatie. Ik wil vooral initiatieven organiseren voor alle mensen van Groot-Dentergem, ook voor diegenen die niet aan een sportclub verbonden zijn.”

Lid van fietsclub

Ingrid is al twaalf jaar actief lid bij WTC Ontspanning Verenigt Oeselgem. De club telt ruim 110 leden, waarvan er een tiental vrouwen zijn. Er zijn drie groepen verdeeld naar snelheid en afstand: de supers, de diesels en de LPG’s, iedereen kiest vrij bij welke groep hij of zij wil fietsen. Er is geen specifieke vrouwengroep, mannen en vrouwen rijden samen. Iedereen kent iedereen en vele vriendschappen zijn tijdens en/of na de fietstochten in het lokaal café De Vierschaar ontstaan. Naast de wekelijkse fietstochten worden er jaarlijks extra activiteiten georganiseerd.

(BB)

Info: www.wtcoeselgem.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier