Ingooigems bedrijf maakt mobiele plexiglasschermen

Drie productiemedewerkers, v.l.n.r. Eddy Van den Bossche, Helder Da Silva Nunes en Pieter Moerman, management assistant Lien Vandendriessche, administratief medewerker Stefanie Huysman en zaakvoerder Jürgen Callens met partner Katrien Groenez en kinderen, stellen de Mobile Safety Screens voor.
Redactie KW

Normaal maakt Jürgen Callens (44) schoorstenen en gecombineerde dakkappen in zijn bedrijf Ealtec BV in Ingooigem. Hij voelde zich met zijn bedrijf geroepen om mee covid-19 te bestrijden en schakelde over naar het produceren van Mobile Safety Screens. “Zo konden we ook technische werkloosheid vermijden en zetten we Anzegem op de kaart.”

Ealtec BV focust voornamelijk op mobiele plexiglasschermen die gemakkelijk verplaatsbaar zijn. Zaakvoerder Jürgen Callens kwam op het idee via zijn partner. Zij zocht een oplossing om haar werk als coach ‘face to face’ veilig te kunnen uitvoeren bij individuele coaching en bij groepen.

Licht scherm

“Omdat het door corona rustiger werd in de bouw verdiepte ik me met mijn werknemers in de mogelijkheden van plexiglas binnen wat kan in het machinepark van Ealtec”, vertelt Jürgen. “Iedereen heeft het over vaste schermen, maar ik zocht iets mobiels, dat gemakkelijk is om mee te nemen in de wagen. Voor klantenbezoeken, huisbezoeken of andere meetings is er nood aan degelijk materiaal. Zo kan er voor vergaderingen met meerdere personen gebruikgemaakt worden van individuele schermen”, klinkt het.

“We hebben twee dagen gewerkt en gefinetuned om tot een bevredigend resultaat te komen. Het is een licht scherm geworden met een gewicht van 1,750 kilo en voorzien van een handvat. Daardoor is het gemakkelijk te verplaatsen als een soort ‘valiesje’,” verduidelijkt de Waregemnaar. De stevige voetsteun zorgt dat het scherm kan blijven staan.

Uitdaging

“Het pittigste was om als metaalplaatbewerkers een aantal zaken uit te proberen met kunststof, omdat we minder ervaring hebben met dit product. We waren dan ook zeer tevreden toen bleek dat ons machinepark de productie met polycarbonaat met glans doorstond en dit met de juiste afwerkingsgraad. Doordat we over een uitgebreide infrastructuur beschikken, is maatwerk ook mogelijk.”

“Bij de opstart was het wat zoeken, maar samen met mijn crew ben ik fier dat wij nu ook ons steentje kunnen bijdragen vanuit Anzegem. Het is een product van bij ons, zeiden de productiemensen. Een ander voordeel is dat ik niemand op technische werkloosheid hoef te zetten.”

“Net omdat ik een doender ben, ga ik graag op zoek naar nieuwe uitdagingen. Als zaakvoerder wil ik iets kunnen betekenen, zeker in deze crisis. Ik heb dan ook een heel grote voorraad polycarbonaat besteld om aan de behoefte aan ‘Mobile Safety Screens’ te kunnen voldoen”, besluit Jürgen. (GV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier