Ingeperkte editie van Sijseelse Marollenkermis in weekend van 21 en 22 augustus

Op de foto zien we Justin Reubens, Jason Reubens, Kevin Lammens en Geert Cherlet. © Davy Coghe
Piet De Ville
Piet De Ville Medewerker KW

In het weekend van 21 en 22 augustus vindt dan toch een nieuwe editie plaats van de Marollenkermis. “Door weinig voorbereidingstijd en een vernieuwd bestuur wordt het dit jaar nog een ‘Marollen Light”, zegt voorzitter Geert Cherlet.

Komt er, anders dan vorig jaar, dit jaar wél een Marollenkermis? Het is een vraag die de voorbije weken en maanden menig Sijselenaar bezighoudt. Maar Geert Cherlet, voorzitter van het Marollencomité schept nu dus duidelijk. “Ja, er komt een Marollenkermis en wel op 21 en 22 augustus. Maar door de weinige voorbereidingstijd wordt het een Marollen Light.”

Ingeperkt programma

“Het was lang onduidelijk onder welke voorwaarden we het zouden kunnen organiseren. Ook voor het stadsbestuur, dat de vergunning moet afleveren, was het zoeken in deze toch nog steeds onduidelijke coronatijden. Daar komt ook bij dat het bestuur, op mezelf na, bijna volledig vernieuwd en verjongd is. Met Paul De Graeve en Michel Vannieuwkerke hadden we jammer genoeg ook twee overlijdens te betreuren onder onze bestuursleden. De nieuwe bestuursploeg moet zich ook wat kunnen inperken vandaar dat we dit jaar weer rustig opstarten”

Het ingeperkte programma houdt concreet in dat er geen eetfestijn, geen rommelmarkt, geen wandeltocht en geen koers aan de zwaan is. “We plaatsen dit jaar ook geen grote tent op het Marollenplein, maar zullen hopen op mooi weer en vooral in open lucht werken”, gaat Geert Cherlet verder.

“Uiteraard voorzien we wel het een en ander om onder te schuilen bij regenval. De animatie zal vooral gebracht worden door enkele muziekbands op het podium op het Marollenplein. Zaterdag om 19 uur komt de bluesband Goe Poeier, met onder meer Sijselenaar Matheo Raesemont, en diezelfde dag om 22 uur verwelkomen we The New Seventies Band, een leuke coverband die voor elk wat wils brengt.”

49.5ste editie

“Ook op zondag brengen we vanaf 15 uur we heel wat animatie met onder meer een springkasteel voor de kindjes, om 19 uur de band Dirty Laundry en om 22 uur de Brugse Bruges Swan Patrol. Er mag dan wel geen echt eetfestijn zijn, maar we zorgen er wel voor dat er een hapje kan gegeten worden. Op zaterdag plaatsen we sowieso een frituur en op zondag komen er wellicht nog andere foodtrucks bij. In het bestuur noemen we dit onze 49,5ste editie.

”Normaal gezien moest vorig jaar de 50ste editie plaats vinden, maar dat was dus niet mogelijk door corona. Voor onze 50ste editie willen we geen beperkingen. Dus die zal volgend jaar plaats vinden en dan gaan we eens écht knallen.” (Piet De Ville)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier