https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Ingenieus systeem houdt klanten De Barriere droog

Redactie KW

Sarah en Gertjan van Cultuurcafé De Barriere in Wevelgem brengen alles in gereedheid om op zaterdag de deuren van hun terras te openen. Dankzij een ingenieus systeem schuiven ze in een mum van tijd een tent over het terras bij regenweer…

Het wordt nog keihard werken voor Sarah Houpelyne en Gertjan Seynaeve van Cultuurcafé de Barriere om alles klaar te krijgen, want op zaterdag 8 mei om 10.30 uur gaat hun terras weer open. Het enthousiasme is zichtbaar groot, Sarah en Gertjan hebben dan ook heel wat plannen. Eerst bekijken ze hoe ze hun terras zullen herinrichten. “We plaatsen de tafels ver genoeg van elkaar, zoals voorgeschreven”, zegt Gertjan. “Daar zijn we heel consequent in.” Dat maakt dat er minder volk op het terras kan dan tijdens de vorige zomer. “We hopen tussen de 70 en 80 gasten te kunnen verwelkomen”, rekent Sarah. “Daarvoor hebben we de speelhoek voor de kinderen vrijgemaakt, zodat we ook daar nog een tafeltje kunnen plaatsen. De glijbaan en speelhoek hebben we verplaatst naar het café opdat de ouders op elk moment vanop het terras hun kroost in het oog kunnen houden.”

“Sommige zaken veranderen niet, zoals de prijzen en onze Chimay van het vat”

Tijdens de lange lockdownperiode zaten ze niet stil. Beiden waren vaste vrijwilligers in het vaccinatiecentrum. Tot afgelopen week dus, nu gaat de volle aandacht terug naar het café. “We hebben onze drankkaart uitgebreid, we zijn nu officieel ook ‘gouverneur’ van La Trappe”, glundert Sarah.

La Trappe

“Daarenboven zijn we een officieel trappistencafé, dat houdt in dat we minimaal 13 trappisten aanbieden. In ons geval zijn dat er 14. Om dat certificaat te bekomen moet je ook kunnen aantonen dat je ze op de juiste, kwalitatieve wijze serveert.”

“We breiden eveneens ons aanbod fruitbieren uit en deze zomer wacht onze klanten een verrassing, dan stroomt er iets unieks uit ons vat… Sommige zaken veranderen dan weer niet. Zo kan je bij ons nog altijd terecht voor een Chimay van het vat en onze prijzen blijven dezelfde.”

Veel plannen en dus willen ze het terras zo comfortabel mogelijk maken voor de klanten. “Samen met Hoorens Project zorgen we voor een tentzeil dat we snel open of toe kunnen vouwen”, legt Gertjan uit. “Dat kunnen we in tien minuten tijd over het terras laten glijden. Of als de regenbui voorbij is, even snel weer openschuiven.”

Sarah en Gertjan zijn meer dan tevreden dat de terrassen zaterdag weer opengaan. Toch blijft het wrang. “Om 22 uur moeten de klanten weg, maar wie zegt dat ze allemaal huiswaarts trekken? Zullen ze niet eerder nog ergens bij iemand thuis samentroepen met meer dan vier man?” (SL)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.