Ingelmunsterse wtc Vriendenkring start 52ste seizoen maar fietst nu niet door coronacrisis

De milde wintertemperaturen zorgden ervoor dat het kriebelde bij wtc Vriendenkring om de fiets van de haak te halen. Om tijdig de clubgenoten te informeren over de komende fietsagenda riep voorzitter Jozef Maes enkele weken geleden al zijn leden bijeen voor een gezellig ontbijt, gevolgd door een voorstelling van het nieuwe programma.

Het bestuur van wtc Vriendenkring met Jozef Maes, Jurgen Olivier, Robrecht Callewaert, Marc Lambrecht, Marc Lavrauw, Arnold Werbrouck, Luc Verscheure en Wim Platteeuw. © (foto CLY)

WTC Vriendenkring is dit jaar haar 52ste seizoen ingegaan, met 55 leden en een hardwerkend bestuur bestaande uit voorzitter Jozef Maes, secretaris Jurgen Olivier, Robrecht Callewaert, Marc Lambrecht, Marc Lavrauw, Arnold Werbrouck, Luc Verscheure en Wim Platteeuw.

Ook in dit seizoen zal er, van zodra de corona maatregelen het toelaten, worden gefietst in drie categorieën. Bij elke deelname worden er punten toegekend en wie het meeste punten sprokkelt, is seizoenskampioen. De laatste rit van het seizoen 2020 staat gepland op 4 oktober en is beter bekend als de kampioenenrit.

Jaarlijkse uitschieters

“Elk jaar zorgen we voor een paar uitschieters. De tweedaagse naar Geraardsbergen op 13 en 14 juni is er zo eentje. Op 16 mei staat er voorlopig nog een dagrit naar Sluis of Oostakker gepland. We nemen ook deel aan de Izegemse pijl en aan Mandel Classic”, legt de voorzitter uit. Dit natuurlijk allemaal onder voorbehoud dat samen fietsen weer toegelaten is.

Langs deze weg zou ik ook een oproep willen doen voor nieuwe jonge leden. Wie geïnteresseerd is, mag twee keer meerijden met de groep vooraleer lid te worden. Het lidmaatschap kost 50 euro en daarmee is men ook verzekerd. Alle leeftijden zijn welkom. Zo is ons oudste clublid, André Callens, 81 jaar en de jongste, Wim Platteeuw, pas 30 jaar. We starten normaal gesproken elke zondag om 8 uur, maar dat zal nu nog even moeten wachten door de coronacrisis”, geeft voorzitter Jozef Maes nog mee.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.