Ingelmunsterse Wayne Matthews promoot nieuwe single ‘Since I Fell Apart’

© Foto FODI
Redactie KW

Onlangs lanceerde de gewezen Belgium’s Got Talent-zanger Wayne Matthews uit de Gistelstraat zijn nieuwe zelfgeschreven single ‘Since I Fell Apart’ op de grote muziekplatformen. Een nummer dat hij volledig zelf geproducet heeft.

De nieuwe song gaat over eenzaamheid, iets waarover veel mensen waarschijnlijk kunnen meespreken in deze coronatijden. “Het is inderdaad weer geen opgewekt thema”, zegt Wayne. Since I Fell Apart is zijn derde single. In oktober 2019 was hij nog te zien in het VTM-programma Belgium’s Got Talent. Hij kreeg vier keren een ‘ja’ voor Air. Een lied over zijn op de klippen gelopen relatie. Even later kwam Wasted uit. “Dit nummer vertelt het verhaal van Air, maar vanuit het standpunt van het meisje. Ze legt hierin uit waarom ze de relatie beëindigde en dat ze het er ook heel moeilijk mee heeft”, vertelt Wayne.

“soort therapie”

Wayne De Bock alias zanger Wayne Matthews is afkomstig uit Oostende. Hij woonde ook al in Roeselare en in Wervik. Sinds januari 2020 woont hij in Ingelmunster. Momenteel studeert hij voor leerkracht secundair onderwijs aan HoWest in Brugge. Pas drie jaar geleden begon het muzikaal voor Wayne te kriebelen. Het begon met een relatiebreuk. Hij zat met een overvloed aan tijd en dus besloot hij pianoles te volgen in de muziekschool Casa da Musica in Oostende. Hier begon Wayne ook te zingen en eigen muziek te schrijven.

Drie jaar geleden trad Wayne voor de eerste keer op in café De Loge in Gent. Sindsdien is zijn liefde voor de muziek nog meer gegroeid. Hij schrijft meestal over de liefde en vooral over een liefdesbreuk. “Ik probeer altijd iets vrolijks op papier te zetten, maar meestal klinken mijn nummers toch niet opgewekt”, zucht Wayne. “Begin ik iets te schrijven, dan komt dat omdat ik mij op dat moment niet goed in mijn vel voel. Zit ik ‘s avonds alleen thuis en gaat het wat minder, dan neem ik mijn gitaar en begin erop te tokkelen. Voor mij is dat een soort therapie, want daarna voel ik mij veel beter.”

Video

“Na Air en Wasted is Since I Fell Apart nu mijn nieuwste single. Aangezien ook ik in de voorbije weken thuis zat, besloot ik mij te focussen op mijn muziek. Dit nummer heb ik dan ook volledig zelf geproducet. Voor het eerst ben ik eveneens een kleine video aan het opnemen”, geeft Wayne nog mee. (Patrick D.)

Info: 0470 18 24 25; www.wayne-matthews.com, booking@wayne-matthews.com

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier