Voor veel ouderen brengt het coronavirus een erg bitter gevolg met zich mee: alle fysieke contact met hun kinderen, kleinkinderen en andere familieleden is niet langer mogelijk.

Bij het woon- en zorgcentrum Maria Rustoord blijven ze echter niet bij de pakken zitten. "Per afdeling hebben we een apart Facebookprofiel opgemaakt en op die manier laten we onze bewoners videobellen met hun familieleden", duidt ergotherapeute Els Defour. "Vandaag konden vijf mensen op die manier al even praten met hun familie en elkaar ook zien. Ook al is het via een scherm, ze waren laaiend enthousiast. Je mag het effect van een dergelijke isolatie immers niet onderschatten. Eenzaamheid doet veel met een mens."

Vandaag konden vijf mensen met hun familieleden videobellen en ze waren laaiend enthousiast. Het effect van deze isolatie mag je echt niet onderschatten - ergotherapeute Els Defour

De vraag om interactie kwam van beide kanten", zegt Els. "Zowel onze bewoners als hun familie was vragende partij voor een dergelijk initiatief. We zijn blij dat we hen op deze manier wat kunnen helpen. Afgelopen zondag kwamen familieleden nog van buiten naar hun (groot)ouders wuiven, maar dit is toch iets aangenamer."

Sinds vandaag mogen bewoners ook maar meer per tien in één ruimte verblijven, want de sociale contacten ook intern er niet makkelijker op maakt. "We verwachten dat die regels nog strenger zullen worden, maar wij doen er alles aan om onze mensen het tijdens deze weken van isolatie zo comfortabel mogelijk te maken."

Op de Facebookprofielen zullen enkel informatieve berichten geplaatst worden. "Foto's van bewoners zal je er niet vinden", benadrukt Els Defour nog.

Graag contact met jouw familielid? Iedere dienst heeft bij ons een apart facebookprofiel aangemaakt. Indien jullie...

Geplaatst door WZC Maria Rustoord op Maandag 16 maart 2020
Voor veel ouderen brengt het coronavirus een erg bitter gevolg met zich mee: alle fysieke contact met hun kinderen, kleinkinderen en andere familieleden is niet langer mogelijk.Bij het woon- en zorgcentrum Maria Rustoord blijven ze echter niet bij de pakken zitten. "Per afdeling hebben we een apart Facebookprofiel opgemaakt en op die manier laten we onze bewoners videobellen met hun familieleden", duidt ergotherapeute Els Defour. "Vandaag konden vijf mensen op die manier al even praten met hun familie en elkaar ook zien. Ook al is het via een scherm, ze waren laaiend enthousiast. Je mag het effect van een dergelijke isolatie immers niet onderschatten. Eenzaamheid doet veel met een mens."De vraag om interactie kwam van beide kanten", zegt Els. "Zowel onze bewoners als hun familie was vragende partij voor een dergelijk initiatief. We zijn blij dat we hen op deze manier wat kunnen helpen. Afgelopen zondag kwamen familieleden nog van buiten naar hun (groot)ouders wuiven, maar dit is toch iets aangenamer."Sinds vandaag mogen bewoners ook maar meer per tien in één ruimte verblijven, want de sociale contacten ook intern er niet makkelijker op maakt. "We verwachten dat die regels nog strenger zullen worden, maar wij doen er alles aan om onze mensen het tijdens deze weken van isolatie zo comfortabel mogelijk te maken."Op de Facebookprofielen zullen enkel informatieve berichten geplaatst worden. "Foto's van bewoners zal je er niet vinden", benadrukt Els Defour nog.