Ingelmunster zet verdienstelijke inwoners in de kijker

De laureaten zitten vooraan en worden geflankeerd door de andere finalisten, leden van de verschillende adviesraden en het gemeentebestuur. (foto FODI) © FODI
Patrick Depypere
Patrick Depypere Showbizzmedewerker

Amy Naert, Matteo Derammelaere, Carine De Paepe & Sarah Soete, én Butcher Buyse zijn de Uitblinkers die werden gehuldigd tijdens een gezellig samenzijn met muziek, een hapje en een drankje in De Cultuurfabriek.

Vóór corona werden de Uitblinkers van de gemeente ontvangen tijdens ‘Gala van Ingelmunster’. Dit kon echter door corona niet doorgaan, zodat de gemeente voor dit jaar zocht naar een nieuwe manier om de verdienstelijken te huldigen. Ook nu nog blijven immers heel wat dorpsgenoten zich inzetten voor een vereniging en leveren ze een knappe sportprestatie, hebben ze een artistiek talent of werken ze keihard om een onderneming uit de grond te stampen.

Bouwvakker

Een jury met onder meer vertegenwoordigers uit de verschillende adviesraden koos de Uitblinkers van 2021. De sporttrofee gaat naar Amy Naert, die sinds enkele jaren professioneel bokser is. Ze bokst in de categorie lichtgewicht en won alle vijf de profwedstrijden waar ze al aan deelnam. Boksen is een technische sport, waar je hard moet voor trainen. Amy combineert dit met een gezin en een voltijdse job als bouwvakker. Binnenkort kan je haar in de ring zien staan tijdens het Boksgala in Ingelmunster.

De jeugdtrofee werd uitgereikt aan Matteo Derammelaere, die jarenlang volleybal speelde bij Smashing Club Ingelmunster. Nu speelt hij zelf bij Ooigem, maar hij traint de jeugdploeg in Ingelmunster. Naast zijn eigen trainingen en wedstrijden, zet hij zich volop in om de plaatselijke volleyballers te begeleiden. Als animator bij speelplein Jadadde zorgt hij ervoor dat kinderen een fantastische zomer beleven. Op zondagnamiddag kan je hem dan weer vinden bij zijn vrienden van Chiro Jefri. Matteo is ook lid van het recent opgerichte overlegplatform fietsbeleid.

Familiezaak

Carine en haar dochter Sarah zijn de drijvende kracht achter de rolstoeldansvereniging Paradanszo. Het is een inclusieve dansgroep waar zowel valide personen als mensen met een mentale, fysieke of meervoudige beperking dansen. Carine en Sarah zoeken telkens de gepaste muziek en boksen een choreografie in elkaar. Iets nieuws aanleren vergt best wat tijd, ze zijn dan ook lange tijd bezig om een dansshow voor te bereiden. Volgend jaar viert Paradanszo z’n jubileum met een grote dansshow.

Bart Buyse, zijn vrouw Nathalie en hun dochter Laura baten samen slagerij Butcher Buyse in de Oostrozebekestraat uit. Bart en Nathalie startten hun beenhouwerij in 1996, toen nog in supermarkt Profi. Dankzij hun motto ‘wat we zelf niet zouden eten, verkopen we niet’, groeide de onderneming steeds verder. Twee jaar geleden verhuisden ze naar een nieuwe locatie en stapte dochter Laura mee in de zaak. Hun familiezaak is intussen uitgegroeid tot een mooie en succesvolle buurtwinkel.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.