Ingelmunster: “Zelfgebrouwen bier was uitgelezen kans”

Steven Rommel, Delphine (links), Martine, Stefaan en Eveline zijn in hun nopjes met de titel. © FODI
Redactie KW

De 23-jarige Steven Rommel mag één jaar lang de titel van Krak van je gemeente dragen. Deze titel behaalde hij niet enkel door de lancering van zijn nieuw bier Black Pete, maar ook door een sterke publiciteitscampagne waar heel de familie aan meewerkte.

Tijdens ons bezoek aan Steven zeiden we als leugentje om bestwil dat hij tweede was geworden. De ontgoocheling kon je direct op de gezichten van niet enkel Steven, maar ook van de andere gezinsleden aflezen. We besloten om de pijn niet lang te laten duren en zeiden dat hij nummer één werd. Eerst kon Steven het niet geloven, maar daarna volgde er een stevige omhelzing van papa Stefaan die er zelfs tranen in de ogen van kreeg. Ook mama Martine moest even slikken en sloeg haar armen rond de hals van haar zoon. “Jongen, je hebt dat verdiend”, fluisterde ze zachtjes in zijn oor.

Goedheilige mannen

Vorig jaar in mei haalde Steven samen met Tom Mertens uit Antwerpen en Stijn Roden uit Westerlo de nationale media. Ze wonnen immers onder de naam De Goedheilige Mannen de trofee van het Beste Studentenbier der Lage Landen 2015 in de Brouwland Biercompetitie. Hun nieuw bier ‘Black Pete’ haalde het in hun categorie van 34 andere studentenbrouwsels. Ook nu nog wordt hun bier verkocht in de Delhaize-warenhuizen in België en Nederland.

Mijn ouders, zussen, familie en vrienden deden heel veel voor mij

“Die overwinning is super”, blikt Steven terug, tussen twee examens in. “Toen ik begin december voor de Krak van je gemeente genomineerd werd, besefte ik dat ik ook maar één kans zou krijgen om de titel binnen te halen. Je wint tenslotte niet ieder jaar zo’n prijs met een zelfgebrouwen bier. Ik moest dus wel enige actie ondernemen om veel stemmen te kunnen behalen. Gelukkig was ik niet de enige die dat besefte.”

Mooie flyers

“Mijn ouders lieten zelfs mooie flyers – met respect voor de medekandidaten en ook met hun naam erop vermeld – drukken en op enkele vrije namiddagen staken ze dat van deur tot deur in de brievenbus”, gaat Steven verder. “Mijn pa bleef ook urenlang wakker om persoonlijke mails te versturen naar familieleden en vele vrienden.”

Iemand die spontaan en zorgzaam is, een portie humor en relativeringsvermogen heeft, kan mij zeker bekoren.

“Ik durf het juiste aantal niet vermelden, maar het waren er vele honderden. Mijn zussen hielpen ook mee met de campagne en maakten vooral reclame via Facebook en bij hun studenten- en vriendenkring in Torhout en Gent. We deden inderdaad heel veel omdat ik toch maar die top drie zou kunnen behalen. Tot zelfs de laatste dag van de stemming deden we ons best”, besluit Steven met de glimlach. En met succes !

VRAGENRONDJE

Club Brugge of Anderlecht ?

“Ik ben al jaren fan van Club Brugge zonder jaarabonnement, maar ik pik wel regelmatig eens een wedstrijd mee. Een avond voetbal vol ambiance met vrienden en een fris pintje is altijd een goeie keuze. Ik ben wel voorstander van Voetbal is een feest. Wanneer ze verliezen, loop ik helemaal niet geprikkeld rond, dat hoort er nu eenmaal bij. Maar hopelijk spelen we dit jaar kampioen.”

Kasteelbier of Black Pete ?

“Wanneer je zelf een bier creëert, dan probeer je de elementen waarvan jij het meeste houdt in dit bier te steken. Black Pete heeft dan ook een hoppig karakter, is (licht) bitter en heeft geen overdreven hoog alcoholgehalte. Maar er zijn veel soorten bier waar ik fan van ben. Door mijn passie voor bier heb ik thuis een heel gevarieerd assortiment staan, van Trappist tot Oude Geuze. Uit het assortiment van brouwerij Van Honsebrouck kan je mij een plezier doen met een Cuvée du Chateau of een Bacchus.”

Een knappe blonde of een zwartharige ?

“De haarkleur van een vrouw is voor mij niet belangrijk. Het is de persoon zelf die telt. Iemand die spontaan en zorgzaam is, een portie humor en relativeringsvermogen heeft, kan mij zeker bekoren. Daarnaast mag een vrouw wel wat pit en passie hebben.”

Ingelmunster of Gent ?

“Ik groeide op in Ingelmunster, maar mijn volledige studententijd zat ik op kot in Gent. Moet ik écht kiezen, dan kies ik voor Ingelmunster. Het is er wat rustiger dan in het hart van Gent en de meeste winkels zijn binnen handbereik. Familie is een heel belangrijke factor in mijn leven. Ik weet wel niet wat de toekomst brengt. Doet er zich beroepshalve een mooie kans voor buiten de gemeente, dan zal ik niet twijfelen.”

BIO

PRIVé

Steven Rommel (23) woont in de Schoolstraat en is de oudste zoon van Stefaan en Martine Rommel-Vuylsteke. Steven is de broer van de tweeling Delphine en Eveline (20).

LOOPBAAN

Steven zit in zijn laatste jaar Industrieel Ingenieur Biochemie aan de KU Leuven in Gent. Hij doet zijn thesis en stage volledig in het teken van het brouwproces en brouwinnovaties.

Hij hoopt op een job in een brouwerij.

VRIJE TIJD

Steven is een fan van Club Brugge. Hij drinkt graag een streekbier, liefst telkens een andere soort. Hij is thuis ook hobbybrouwer. Hij werkt graag in de tuin en gaat lopen om zijn conditie op peil te houden.

(Patrick Depypere)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.