Ingelmunster plant overstromingsgebied in Veldstraat

Burgemeester Kurt Windels, Bart Naeyaert van de provincie, schepen Wilfried Vanacker en Wim Decoopman van de brandweer. © Foto FODI
Redactie KW

Het gemeentebestuur van Ingelmunster plant, in samenwerking met de provincie West-Vlaanderen, een gecontroleerd overstromingsgebied in de Veldstraat. Dat moet een einde maken aan de wateroverlast in de buurt.

Bij hevige regenval worden de Veldstraat en het kruispunt Doel-/Bilkstraat vaak afgesloten door overstromingen. De beek in de Veldstraat kan het water niet slikken, zodat er een gecontroleerd overstromingsgebied wordt aangelegd. Er werd 2.190 m² grond aangekocht. Deze werken zullen vermoedelijk na de bouwvakantie van start gaan. Vallen de weersomstandigheden mee, dan zullen de werken ongeveer twee maanden duren. “Overal in West-Vlaanderen willen wij dat de mensen droge voeten hebben vooraleer ze in huis gaan. We kunnen geen absolute garanties geven, maar ook op deze plaats doen we hiervoor ons best, samen met de gemeente”, zegt gedeputeerde Bart Naeyaert, bevoegd voor integraal waterbeleid. (PADI)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.