Infopakket, vloerstickers en affiche voor 500 winkels in Waregem

© DJW
Redactie KW

In Waregem en de deelgemeenten heropenen maandag 11 mei 500 winkels de deuren voor de klanten. Op aangeven van de Nationale Veiligheidsraad moeten zij, net als elders in het land, strikte veiligheidsmaatregelen naleven in verband met het coronavirus.

Het stadsbestuur helpt ze daar mee, in samenwerking met Unizo Waregem, het autonoom gemeentebedrijf Wagso en de handelaarsorganisatie Winkelen in Waregem.

Welke hulp ze in eerste instantie mogen verwachten legt schepen van Lokale Economie Kristof Chanterie uit: “Omdat de heropstart veilig moet verlopen richten wij ons eerst en vooral op de veiligheid. Daarom ontvangen alle 500 winkels een informatiepakket met vier vloerstickers die de klanten op een ludieke manier wijzen hoe ze op de juiste manier moeten handelen. De stickers, een initiatief van Unizo Waregem & Winkelen in Waregem, kunnen ook dienen als er zich een wachtrij in de winkel voordoet.”

Informatiepakket

Het pakket bevat ook een begeleidende brief met nuttige info en handige tips voor een vlotte heropening. Ten slotte steekt er ook een grote affiche in waarop algemene veiligheidsvoorschriften voor de klanten en de bezoekers staan. Daarbij is voor de winkelier nog ruimte voorzien om zelf aan te geven hoeveel klanten er maximaal in zijn winkel binnen mogen. Gemiddeld is dat één klant per tien vierkante meter. Op basis daarvan stellen de klanten ter plekke dan ook vast of zijn binnen of buiten moeten wachten. Het pakket wordt in de loop van de komende dagen aan de winkeliers bezorgd.

Schepen Chanterie: “Dit project is het eerste van een ruimer geheel dat in verschillende fasen zal verlopen. De volgende stap zal focussen op eventueel fysieke maatregelen om het shoppen zo comfortabel mogelijk te maken. Daarnaast komt er ook een campagne – zowel digitaal als print – om het lokale shoppen in Waregem te promoten. En ten slotte zullen de handelaars binnenkort ook een beroep kunnen doen op het financieel noodfonds dat de stad momenteel aan het voorbereiden is.”

(DJW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.