Infomoment over nieuwe gebouwen op Nieuwe Stad in Oostende

© GF
Gillian Lowyck

Het Ruimtelijk Uitvoeringsplan (RUP) voor de Nieuwe Stad werd onlangs goedgekeurd door het schepencollege. Iedereen die wil, kan hier opmerkingen en suggesties over formuleren. Op woensdag 28 augustus vindt er in De Blomme een infoavond plaats.

De startnota van de RUP Nieuwe Stad werd onlangs goedgekeurd en nu stad er een periode van inspraak. Nog tot en met 27 september kan iedereen die dat wil opmerkingen en suggesties formuleren. De startnota vormt de start van de procedure tot opmaak van een ruimtelijk uitvoeringsplan in combinatie met een milieu-effecten-rapport (MER).

De Nieuwe Stad werd gebouwd in 1972. Door de grondschaarste werd er gekozen voor hoogbouw, om zo ook nog kwaliteitsvol groen over te houden. De Oostendse Haard en De Gelukkige Haard traden samen als bouwheer op en wensen de gebouwen nu samen te vervangen. De wijken rondom bestaan voornamelijk uit laagbouw, deels appartementen maar voornamelijk eengezinswoningen. De bestaande gebouwen zijn verouderd en dringend aan renovatie of vervanging toe. Een analyse van de beide betrokken huisvestingsmaatschappijen leidt ertoe dat renovatie veel te duur zou zijn.

Na overleg met het Stadsatelier Oostende werd gekozen voor vervangingsbouw met herontwikkeling van de volledig site. De huidige appartementen worden behalve om het mooie uitzicht ook gewaardeerd om de grote glaspartijen en de brede terrassen, die ze licht en ruim maken. Tegelijk met de nieuwe gebouwen, kan de buurt hertekend worden, en de woonomgeving en het wooncomfort verbeterd.

Op woensdag 28 augustus 2019 word er doorlopend tussen 18 en 20.30 uur een infomoment georganiseerd in OC De Blomme, Chrysantenstraat 30.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier