Ine Pauwelyn is 21 in 21: “Ik wil werken in operatiekwartier”

Ine Pauwelyn. © (Foto RV)
Redactie KW

21, het is een magische leeftijd, en al zeker als je die verjaardag mag vieren in het jaar 2021.

Wij vragen wekelijks een van hen naar hun plannen, dromen en verwachtingen.

Ine Pauwelyn uit de Wantestraat in Kruiskerke vierde in april haar 21ste verjaardag en woont daar met haar zus Lies (23) en ouders Bart en Christine Van Oost. Ze is net afgestudeerd als bachelor Medische Laboratoriumtechnologie, aan de hogeschool Odisee in Gent. In september start ze de opleiding verpleegkunde in Gent.

Haar hobby’s zijn in hoofdzaak haar toewijding als Chiroleidster, met deze zomer een geslaagd kamp in juli in Lille. Op jongere leeftijd was ze actief in de muziekschool en lid van de harmonie.

Nu heb je bijna drie maanden vakantie. Slaat de verveling dan niet toe?

“Ik had al anderhalve week Chirokamp en daarnaast ook een vakantiejob in het ziekenhuis van Tielt. Dat werk is er zowel op weekdagen als bij beurtrol in het weekend. Door corona zijn de modaliteiten daarvan zelfs versoepeld qua maximum aantal werkuren op jaarbasis.”

Veel jonge mensen zijn als het ware geobsedeerd door de sociale media. Jij ook?

“Neen hoor, ik relativeer dat en gebruik het middelmatig. Geen absolute afhankelijkheid daarvan. Ik volg wel Facebook en Instagram, maar erop posten doe ik quasi nooit. Ik ben een rationele gebruiker.”

Ben je een muziekfan?

“Ik hou wel erg van Billie Eilish en haar songs. Ook van popmuziek in het algemeen, via de radio en Spotify. Pukkelpop zou ik in een normaal jaar misschien wel hebben bezocht. Voor dit jaar stond mijn beslissing al geruime tijd vast: ik ga niet, ten gevolge van corona.”

Ben je sportief ingesteld?

“Soms ga ik wat lopen, hier in de buurt, tijdens de vakantiemaanden. Als kotstudent heb ik heel wat door Gent gefietst en online volg ik fitness. De gulden middenweg inzake intensiteit: dat lijkt me de beste en duurzaamste optie.”

Hoe zie je jezelf over tien jaar?

“Uiteraard hoop ik dan te werken als verpleegkundige, liefst in een operatiekwartier. Die richting geniet momenteel mijn absolute voorkeur.”

“Ik hoop tegen dan ook getrouwd te zijn, en een tuintje te hebben, en vooral… nog altijd een ruime vriendenkring. Getrouwd zijn mag geen synoniem zijn van sociaal isolement. Nu geniet ik erg van de vele kennissen, zoals in onze Chiro.”

Stadsleven of het platteland?

“Een moeilijk dilemma. Ik ken als kotstudente het drukke en bruisende stadsleven, maar ook de idyllische en zalige oase van rust in mijn leefwereld hier in Kruiskerke. Ik hoop op de combinatie van de twee. De gulden middenweg, zodat ik kan genieten van de natuur en de rust in mijn tuin, en toch dichtbij winkels kan bezoeken. Dat is mijn droomwereld.” (RV)